Synchroonzwemsters ZPCH pakken veel medailles op Synchrobeat

30 juni 2015 om 00:00 Sport

In het weekend van 27 en 28 juni werd in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven gestreden om de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen Age 1 en Age 2 en om het Nederlands Kampioenschap Vrije Combinatie. Het Hoofddorpse ZPCH kwam uit in al deze klassen en niet onverdienstelijk...

De Nederlandse Kampioenschappen - in de volksmond de Synchrobeat - vormden voor de zwemsters de afsluiting van het seizoen 2014/2015. De KNZB organiseerde de kampioenschappen in samenwerking met de verenigingen De Dokkelaers en PSV. Op de Synchrobeat deden ruim 137 Age 1 (tot 12 jaar) en 165 Age 2 (12 tot en met 15 jaar) zwemsters mee. Gezwommen werd in de klassen solo, duet en ploeg. Daarnaast werden op zondag de NK Vrije Combinatie worden gezwommen: een uitvoeringenwedstrijd die bestaat uit maximaal tien (Age 2, junior en senior) deelnemers die een wervelende show maken van de onderdelen solo's, duetten, trio's en ploegen.

Bij de Age 1 onderdelen was het vol raak voor de zwemsters van ZPCH. Zärrin Sahertian (Nieuw Vennep) pakte zilver bij de techniekwedstrijd, waar Femke Vos (Hoofddorp) met brons naar huis ging. Bij de solisten kreeg Noortje Reijnen (Hoofddorp) zilver omgehangen. Bij de duetten gingen wederom Zärrin Sahertian en Femke Vos aan de haal met een medaille: zilver. Bij de ploegen was ZPCH helemaal ongenaakbaar. Een gouden medaille viel hen ten deel. Een eervolle vermelding daarbij voor het 2e Age 1 team van ZPCH; zij zwommen in de finale mee.

Bij de Age 2 werd ervaren dat topsport zwaar en hard kan zijn. Waar Femke van Kesteren (Hoofddorp) nog wel een zilveren medaille als soliste wist te pakken, was het duet met Vivienne van Eenennaam (Alphen aan den Rijn) en Mayra Burger (Koedijk) nog net niet opgewassen tegen het Jong Oranje geweld dat uiteindelijk het podium bezette. Het ZPCH duet - dat net één seizoen samen zwemt - werd toch nog heel sterk vierde. De Age 2 ploeg boekte dit seizoen voor iedereen zichtbaar grote progressie. Tot grote tevredenheid van de aanwezige trainsters ging het team op basis van haar techniekpunten de finale in met een zeer aansprekende derde plaats. De ploeg van Cadans bleek echter in staat zich terug te vechten van een vierde positie naar een tweede plek, waardoor de ploeg van ZPCH maar net het podium miste.

Bij de NK Vrije Combinatie was het gelukkig wel weer raak. De ZPCH ploeg keerde huiswaarts met een hele mooie zilveren medaille.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie