Hyundai Tucson begin september bij Dirk Barten

9 juli 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Als opvolger van de IX 35 presenteert Hyundai begin september de compleet nieuwe Tucson. Een al langer bestaande typering die nu wordt ingezet voor een gedurfde en in alle opzichten ruime SUV/ crossover, waarvan de prijzen starten bij 25.995 euro. Bij dat bedrag hoort een 2WD met 1.6 liter motor met 132 pk.

De nieuwe Tucson is in Europa voor de Europese markt ontwikkeld en heeft een bijbehorende uitrusting en weggedrag. Naast de genoemde benzinemotor is hij ook leverbaar met de 1,7 (85 kW/116 pk) diesel of 2.0 liter diesels met respectievelijk 100 kW/136 pk of 136 kW/186 pk. En dan is er nog de pittige 1.6 liter T-GDi turbobenzinemotor met een vermogen van 130 kW/177 pk. 4 WD geldt als een optie op meerdere versies evenals de 7-traps automaat met dubbele koppeling. Het veiligheidspakket van de Tucson is ook helemaal van nu met: Autonomous Emergency Braking (AEB), dat ingrijpt wanneer er plotseling een persoon of voertuig aan de voorzijde wordt gesignaleerd.

Verder is het model leverbaar met: Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Traffic Cross Alert (RTCA), Blind Spot Detection (BSD) en Speed Limit Identification Function (SLIF), dat onder meer verkeersborden scant en waarschuwingen geeft. Het Active Hood System (AHS), brengt de motorkap iets omhoog in geval van een aanrijding met een voetganger, om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen. Qua uitrusting komt de Tucson er ook allerminst bekaaid van af. Uiteraard is een en ander afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau. Al met al is het een model dat absoluut de concurrentie met de bestaande succesmodellen (bijvoorbeeld Nissan Qashqai, Renault Kadjar en Mazda CX-5) aankan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie