Eerste taxi-app met reservering vooraf én all-inprijs

12 augustus 2015 om 00:00 Ondernemend

Vandaag komt er een nieuwe taxi-app op de markt. De initiatiefnemer is Mourad Berouijel El Kadiri, een Amsterdamse ondernemer en taxichauffeur die graag het goede voorbeeld wil geven. Na tien jaar vond hij het tijd voor een taxi-app. Deze onderscheidt zich door de mogelijkheid van een reservering vooraf én een all-inprijs. De taxichauffeurs worden online en offline gescreend aan de hand van strenge eisen. De initiatiefnemer kent de (lokale) markt en blijft zijn passie als taxichauffeur uitoefenen. De app genaamd SELMS is direct te gebruiken in Amsterdam. Medio 2016 wordt de service nationaal beschikbaar.

Taxiprijzen in 2015

Afgelopen jaar zijn er diverse verhalen opgedoken in de media over surge pricing. Dit is een methode waarbij taxibedrijven hun prijzen verhogen wanneer de vraag omhoog gaat. Eerder dit jaar namen mensen een taxi om tijdens een staking uit het centrum van een grote stad te komen en ze waren vier tot tien keer duurder uit dan normaal. De taxi-apps die op de markt zijn werken veelal met deze surge pricing. Naast deze duurdere vorm van taxigebruik kun je ook op een station als Schiphol in een 'foute' taxi stappen én duurder uit zijn. Het Parool publiceerde dit jaar een artikel over beunhazen die klanten wegkapen voor de neus van 'officiële' taxichauffeurs. De SELMS-app kiest voor een standaard all-intarief waarbij de kosten van de taxirit transparant zijn. Ook is het mogelijk van tevoren te reserveren én ter plekke een prijsinschatting te zien.

Taxichauffeurs achter de SELMS-app

In Nederland is vanaf 1 januari 2000 een liberalisering van de taximarkt bezig. Dit jaar werd er een app verboden waarmee niet-gecertificeerde chauffeurs mensen van A naar B brachten. Wat het bedrijf SELMS onderscheidt, is de strenge selectie van taxichauffeurs, die online en offline wordt gedaan. Hiernaast moeten de chauffeurs in het bezit zijn van een verklaring omtrent het gedrag, ruime stratenkennis van Amsterdam en dekkende verzekering en papieren om als taxichauffeur in zowel Nederland als de rest van Europa te mogen rijden. De chauffeurs worden door klanten beoordeeld via een ratingsysteem in de app. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd. Nadat ze een taxi hebben besteld, krijgen klanten een foto, het kenteken en het mobiele nummer van de chauffeur. Daarmee kunnen ze de taxi herkennen.

SELMS-app - taxi-app die zich onderscheidt met vooraf reserveren en een all-intarief. Meer informatie: http://selms.com/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie