Luxe, strak en modern van buiten, landelijk van binnen

17 augustus 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het eerste Huis van de Week na de zomerstop is een goed onderhouden type 2-onder-1 kapwoning aan Colonnade 50 in de Hoofddorpse wijk Floriande. Het huis is negen meter breed en heeft een grote aangebouwde stenen garage.

"Daar heeft ooit een auto in gestaan", vertellen Nonne en Michel, "maar al snel werd het een werkplaats, fietsenstalling en berging. Maar dat is niet erg, want er is ruimte genoeg voor zeker twee auto's op de oprit. Wij zijn hier in 2006 komen wonen en zijn de eerste bewoners. Wij hebben destijds voor deze woning gekozen vanwege het vrije uitzicht aan de voorzijde en de rustige ligging in de wijk. De weg aan de voorzijde is geen doorgaande weg. Kleine kinderen kunnen hier veilig spelen in het speeltuintje tegenover het huis. Je woont hier dus heerlijk rustig, maar de uitvalswegen, winkels en scholen zijn allemaal dichtbij. Plezierig is ook de nabijheid van het recreatiegebied Toolenburgerplas, even de straat uit en je bent er, met onder meer twee aangelegde stranden en twee restaurants. Maar ook het nieuwe Sportcomplex/zwembad Willem-Alexander is vlakbij. Dus ook wat recreëren betreft is het huis gunstig gelegen. Met de zolderverdieping meegerekend heeft het huis vier etages. Doordat de kinderen inmiddels al enige jaren de deur uit zijn, is het huis nu simpelweg te groot om ten volle te benutten."

Groot is het huis zeker en daarom ook bijzonder geschikt voor een gezin met kinderen. De woonkamer is opgedeeld in een zitgedeelte met openslaande deuren naar de voortuin en de eetkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar de achtertuin. De eetkamer en de woonkamer worden verbonden door de open keuken. "Wij vinden dit een prettige, maar vooral functionele indeling", vertelt Michel verder. "Op deze manier benut je de ruimte van de benedenverdieping optimaal. Door de shutters voor de ramen, de kleurstelling en de stijl van de keuken en de badkamer heeft het huis van binnen echt een landelijke uitstraling. Het gaat een beetje richting 'Riviera Maison'. En daar moet je van houden. Datzelfde geldt voor de vloeren in het huis: siergrind. Dat vind je mooi of niet. Maar wij vinden het niet alleen mooi en warm, het is ook heel makkelijk in het onderhoud. Natuurlijk is de keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. Op de foto lijkt de doorgang een beetje smal, maar dat is in werkelijkheid heel anders."

Via een 'luie' trap, dat is een trap met één extra trede, komt men op de eerste verdieping. Hier zijn twee ruime slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is voorzien van een op maat gekochte kastenwand en een ventilator. Verder is er een handige aparte berging voor de opstelplaats van de wasmachine en droger. Op de tweede verdieping is een ruime en speelse slaapkamer, voorzien van een dakkapel. In een aparte ruimte is de opstelling van de C.V.HR combiketel en de zonneboiler. "En dan is er nog een grote bergzolder", besluit Michel. "Het is echt een ruim opgezet en heel fijn huis en een bijkomend pluspunt is de lichtinval vanaf de voorkant van het huis. Doordat wij aan een plein liggen en aan een vrijstaand huis grenzen is de afstand tussen de beide gevels van de woningen ruim 14 meter, waardoor er erg veel lichtinval en privacy is. Smaken verschillen en als je voorkeur uitgaat naar een strak, wit en zwart interieur dan zal men andere accenten moeten aanbrengen om het huis naar eigen smaak in te richten. Maar als het je smaak is, dan kun je er zo in."

Voor meer informatie:

www.jeroenvandenboogaard.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie