Algemene gezondheid verbeteren in 1 seizoen

18 augustus 2015 om 00:00 Ondernemend

HAARLEMMERMEER Bij de aanvang van het nieuw seizoen 2015/2016 start de Badhoevedorpse en Hoofddorpse School van de 13 technieken KEN met een nieuwe cursus, naast de al bestaande cursussen die zij al enkele jaren geven.

De nieuwe cursus die zij dit jaar introduceren is de Chi Kung vorm Ba duan jin. Chi Kung is ook een onderdeel uit het omvangrijke segment van de Kung Fu Discipline. Het zijn al eeuwenoude oefeningen die men in China gebruikte en nog gebruikt om de gezondheid te ondersteunen en te versterken en nu gegeven wordt in een eeuwenoude setting. Ba duan jin zijn 8 traditionele, maar simpele oefeningen waar de ademhaling centraal staat en de bewegingen erop zijn gericht de meridianen te openen, de interne organen te masseren en de spieren en pezen te versterken. Tevens zal de druk op wervels en gewrichten verminderen. Door dagelijks deze oefeningen te trainen zal er een positieve boost ten opzichte van je geestelijke en lichamelijke gezondheid ontstaan.

Doorstroming van energie door je ruggengraat gaat gepaart met het soepel maken van je spieren en pezen in je rug/schouders/nek waardoor je je energieker voelt.

In het seizoen van 2015/2016 leren wij u deze vorm en oefeningen welke uitgevoerd kunnen worden door jong en oud, een leven lang.

Voor verdere informatie kan men telefonisch contact opnemen met de heer Roy J.J. van den Bergh, (020) 659 69 14 of kijk op www.kenkungfu.nl of www.taichitrainen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie