Elivera van Sloten nieuwe dirigent bij Excelsior

20 augustus 2015 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP De schoolvakanties zijn voorbij en veel verenigingen starten een nieuw seizoen. Zo ook de leden van het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior, alleen voor hen wordt het een heel bijzondere start. Na 21 jaar staat er een nieuwe dirigent op de bok: Elivera van Sloten.

Zij heeft het spreekwoordelijke stokje overgenomen van Adrie van de Merwe die op zaterdag 27 juni afscheid nam van het orkest. Van der Merwe en daarmee de hele muziekvereniging werden toen door cultuurwethouder Reneman bedankt voor hun positieve bijdrage die zij leverden aan het woonklimaat in Haarlemmermeer. Hij wenste de vereniging nog veel bloeiende jaren toe onder leiding van de nieuwe dirigent.

Die kwam er niet zomaar, aldus voorzitter Stephan Lachner. De vacature leverde bijvoorbeeld heel veel kandidaten op die het stokje graag wilden overnemen. Daarna volgden nog een uitgebreide selectieronde en diverse gesprekken. Het leverde 3 kandidaten op die elk een avond met het orkest proef mochten draaien. Vervolgens was het woord aan de leden. Het werd Elivera, vooral vanwege haar enthousiasme. "Het orkest is na 21 jaar toe aan nieuwe energie, een frisse wind, zonder de oude waarden en tradities die nu eenmaal bij een vereniging horen overboord te zetten. We verwachten van Elivera dat zij het huidige beleid aanvult met leuke nieuwe ideeën om onze vereniging nog meer op de kaart van Haarlemmermeer te zetten." Elivera, 29 jaar jong, solliciteerde op haar beurt heel bewust bij Excelsior. Zij kende het harmonieorkest uit een eerdere korte ad-interim periode. De eerste indruk toen was toonzettend.

"Muziek maak je nooit alleen. Er moet sprake zijn van een samenklank, een harmonie. Die kan alleen maar perfect zijn zodra er vanaf het eerste moment een 'click' is tussen dirigent en orkest. Vanaf tel één was die er. De muzikale reis begon en die reis wordt door de groeimogelijkheden die het orkest heeft en die het mij biedt, één van de mooiste die ik zal ervaren." Maar er komen ook veranderingen, op het terrein van onderlinge communicatie bijvoorbeeld en het verenigingsleven. "Leden moeten de kans krijgen muzikaal boven zichzelf uit te stijgen en te doen wat zij het liefst doen: mooie muziek maken." Elivera is ervan overtuigd dat de mogelijkheden hiervoor aanwezig zijn. "De click was heel natuurlijk. En dan de feedback van de leden. Zo enthousiast. Ik wist toen al dat de mogelijkheden groots waren. Als je dan hoort dat jij het ook nog wordt. Echt, ik kan niet wachten om te beginnen bij het harmonieorkest van Excelsior. Wat mij betreft: LET THE MUSIC PLAY!"

De eerste repetitieavond is donderdag 20 augustus. Het eerste concert onder leiding van Elivera van Sloten is op zondag 13 september en begint om 11 uur bij de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg in Hoofddorp. Voor meer informatie over de vereniging en het lidmaatschap: www.excelsior-hoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie