Burgerwacht Getsewoud stap dichterbij

20 augustus 2015 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP De voorbereidingen voor het opzetten van een burgerwacht in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep verlopen voorspoedig. Initiatiefnemer Peter Kerzaan krijgt inmiddels steun van de politie en de gemeente. Binnenkort volgt er een informatiebijeenkomst voor alle inwoners van Getsewoud.

Kerzaan lanceerde het plan voor een 'Neighbourhoodwatch' kort geleden naar aanleiding van een groeiend aantal woninginbraken in de wijk en pogingen daartoe. Hij riep medebewoners op mee te doen. Dat leidde tot vele reacties.

Vorige week hebben drie wijkbewoners overleg gevoerd met vertegenwoordigers van politie en gemeente. De uitkomst was positief. De politie heeft aangegeven bereid te zijn zaklampen en portofoons te leveren voor de buurtwacht. De gemeente levert jassen en hesjes. Volgens Peter Kerzaan zijn zowel politie als gemeente enthousiast over de plannen.

Kerzaan en een andere wijkbewoner hebben inmiddels al een begin gemaakt met het waken over de wijk. Ze zijn op vrijdagavond een aantal uren door Getsewoud gefietst. Het is de bedoeling dat die burgersurveillance binnenkort wordt uitgebreid.

Voor die tijd wordt er eerst een informatiebijeenkomst gehouden. Een datum is nog niet vastgesteld. Peter Kerzaan verwacht zeker 200 wijkbewoners. De bijeenkomst wordt via een folder aangekondigd, omdat niet iedereen internet en Facebook heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie