De Regenboog viert vijftienjarig bestaan

20 augustus 2015 om 00:00 Algemeen

NIEUW-VENNEP Kinderdagverblijf De Regenboog bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 22 augustus van 10 uur tot 1 uur. Pedagogisch medewerker Janine Honcoop werkt er vanaf de allereerste dag en heeft alle veranderingen binnen de kinderopvang meegemaakt.

Samen met haar collega Ellen Zijs-ling, die veertien jaar geleden als stagiaire bij De Regenboog kwam, vertelt ze over de begintijd.

"We hadden al snel zes groepen, drie baby- en drie peutergroepen. Binnen een paar maanden stroomde het hier vol. Er kwamen veel jonge gezinnen wonen in de omgeving van De Regenboog. Alles was nog in opbouw. Ik heb zelf mijn groep De Blauwe Dolfijnen opgezet. Ouders waren blij dat ze een plek hadden gevonden op het kinderdagverblijf. Er waren toen nog overal lange wachttijden van soms wel anderhalf jaar. Dat is nu allang niet meer het geval."

FLEXIBEL Leidinggevende Mieke Draijer van het cluster Nieuw-Vennep beaamt dat. "De samenleving verandert en dat merk je in de kinderopvang. Door de economische crisis zijn ouders hun baan verloren of gingen werken in meer flexibele banen. Daar moet je als kinderopvang op inspelen. Wij zijn op een gegeven moment flexibele opvang gaan aanbieden. Ouders nemen bijvoorbeeld twee dagen opvang af per week en dan plannen we de gewenste dagen in. Vijftien jaar geleden zag je dit nergens. Wachtlijsten heb je niet meer. Het loopt overal wat terug. Bij ons is nu ook incidentele opvang mogelijk. Stel dat een opa of oma elke week oppast, maar dat dit tijdelijk niet meer mogelijk is, ook dan kunnen ouders bij ons terecht."

HECHT Volgens Honcoop en Zijs-ling is het Regenboog-team een zeer hecht team. "We werken hier allemaal al vele jaren. Er zijn nauwelijks wisselingen. Er heerst een prettige sfeer. De grootste verandering in ons werk kwam in 2008 met de invoering van de vroegtijdige voorschoolse educatie. Sindsdien werken we om de vier weken met nieuwe thema's."

"Er worden steeds minder kinderen geboren doordat de wijk verouderd is. Daar doe je weinig aan. Omdat we onderdeel zijn van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer hoeven we geen winst te maken. We willen meer zijn dan alleen een kinderopvang. Daarom werken we nauw samen met verschillende 29zorginstellingen zoals het consultatiebureau, Kabouterhuis en het Adamas Huis," aldus Draijer.

ONTWIKKELINGEN De ontwikkelingen gaan momenteel snel. "Onze openingstijden zijn verruimd. En de overdrachtsmap zal voorgoed vervangen worden door een tablet. Ouders krijgen straks ook een kinderdagverblijfapp zodat zij zelf kunnen kijken of er extra plaats is. En binnenkort is het ook mogelijk om de kinderen hier een warme maaltijd te laten eten," vertelt Draijer.

Iedereen is van harte welkom tijdens de feestelijke open dag. Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes en er is een springkussen op de buitenspeelplaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie