Kant en klaar huis met vrij uitzicht op de Geniedijk

24 augustus 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het huis van de week staat in Hoofddorp, in de wijk Bleesland aan de Waterwolf 27. Misschien heeft u nog nooit van deze wijk gehoord? Dat kan, er staan hier namelijk niet vaak woningen te koop. De groene villawijk is autoluw, er is veel speelruimte voor kinderen en ligt op wandelafstand van het Haarlemmermeerse bos. Sjoukje en haar vriend zijn pas de tweede eigenaar van deze woning. "Er moest het een en ander aan de woning gebeuren en dat hebben wij dan ook recentelijk gedaan", vertelt Sjoukje. "Er is een nieuwe keuken met inbouwapparatuur geplaatst, de begane grond en eerste verdieping zijn voorzien van een tijdloze laminaatvloer, op de zolder is een extra slaap-/werkkamer gecreëerd, er zijn een nieuwe cv-ketel en mechanische ventilatie geplaatst en de hoge bomen in de achtertuin hebben plaats gemaakt voor een schutting".

Deze tussenwoning van een blok van acht woningen kenmerkt zich door zijn energiezuinige karakter. Het ontwerp is van Werkgroep Woningbouw en Energiebesparing van de Technische Hogeschool te Eindhoven. Deze werkgroep heeft aan een zorgvuldige en doeltreffende isolatie- en ventilatiebeheersing de hoogste prioriteit gegeven. Zoals 30 mm. isolatie op de verdiepingsvloer, geïsoleerde woning scheidende wanden en dubbel glas. De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van het huis. Over de gehele breedte is een lichtstraat geplaats waardoor er veel licht en ruimte ontstaat. De eethoek en keuken bevinden zich aan de tuinzijde. In de tuin stonden tot voor kort diverse grote hoge bomen, deze zijn pas gerooid waardoor er een ruim 10 meter lange tuin met achterom tevoorschijn kwam.

"De inrichting van de tuin laten wij over aan de nieuwe eigenaar(s)", zegt Sjoukje, "er zijn twee terrassen waardoor je altijd kunt kiezen tussen de zon of schaduw. Ook de tuinliefhebber met groene vingers kan zijn hart ophalen; er is voldoende border om in te richten". Doordat de tuin volledig is omheind, is deze ook zeer geschikt voor huisdieren."

De stenen berging is via de keuken bereikbaar en voorzien van elektra. Op de eerste verdieping zijn naast de badkamer met tweede toilet ook drie slaapkamers, waarvan één met ingebouwde kastenwand. Via een vaste trap komt men op de tweede verdieping met op de overloop de nieuwe HR combi cv-ketel en mechanische ventilatie.

"De vierde slaapkamer op zolder, welke wij als slaapkamer hebben ingericht, is ook prima als werkkamer in te richten. De zolder is hoog waardoor je een heerlijk ruimtegevoel krijgt, er is een Velux dakraam en ruime knieschotten over de gehele breedte. Het vrije uitzicht over de Geniedijk, de ruime parkeerplaats en het feit dat het Haarlemmermeerse bos en het centrum van Hoofddorp binnen enkele minuten te bereiken zijn heeft ons toen doen besluiten dit huis te kopen" besluit Sjoukje. "Wij vinden het ook erg jammer dat door privé omstandigheden wij de woning nu moeten verkopen. Het ligt in een rustige wijk met bewoners in alle leeftijdscategorieën. Het is een fijn huis welke zonder veel inspanning zo te betrekken is."

Voor meer informatie:

www.poldermakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie