Holy Ground Camping krijgt vorm

27 augustus 2015 om 00:00 Algemeen

VIJFHUIZEN Vanmiddag is het zover, om 14 uur gaan de deuren van de Holy Ground Camping open. Het is het begin van ruim twee dagen Mysteryland op het voormalige Floriadeterrein.

Dit jaar vindt het dancefestival voor het eerst op twee dagen plaats. Het is een lang gekoesterde wens van ID&T. Naast twee dagen Mysteryland is het dit jaar ook voor eerst mogelijk te bivakkeren naast het Floriadeterrein. "Het felgroene gras is er meer dan klaar voor, de tipi's zijn gezegend, de birds nests opgewarmd en Rodney heeft al z'n kringloopgoodies bij elkaar gescharreld", laat de organisatie op hun site weten. De camping ligt op twee minuten lopen van het grote festivalterrein aan de andere kant van de Geniedijk.

Op vrijdag kunnen de 5000 campinggasten vanaf 14 uur het terrein op om hun tentje - met of zonder hulp van de organisatie - neer te zetten. Let wel: dit kan tot 22 uur. Lukt dit niet, dan zijn de gasten pas de volgende ochtend vanaf 11 uur weer welkom om zich te melden voor 'de heilige grond'. Uniek voor de campingbezoekers is het vrijdagse Mysterylandfeest. Een intiem feestje waarbij de volumeknop wat wordt teruggedraaid en dat tot 02.00 uur mag duren. Daarna verwacht de organisatie dat het rustig is op het terrein om de overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken.

NIET AF Eenmaal gemeld op de camping is er geen mogelijkheid meer deze te verlaten. Natuurlijk kunnen de kampeerders wel op zondagochtend hun kampeerspullen in de auto leggen.

D66-raadslid Pablo Meegdes vroeg zich donderdag tijdens de raadsvergadering af of die maatregel niet slecht is voor de lokale horecabedrijven. Volgens locoburgemeester John Nederstigt is met organisator ID&T afgesproken dat kampeerders de camping niet mogen verlaten om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard blijft het wel mogelijk dat bezoekers iets uit hun auto halen of zo, aldus Nederstigt.

Ook om die reden van beperken van de overlast is ervoor gekozen om de camping zondagavond te sluiten. Dan moeten dus alle bezoekers vertrokken zijn. Raadslid Meegdes vroeg zich af waarom de camping niet tot maandagochtend open kan blijven. Dat is volgens hem gebruikelijk bij andere muziekfestivals als Lowlands en Pinkpop. Locoburgemeester Nederstigt zei dat het voorkomen van overlast prioriteit heeft. De gemeente en ID&T hebben dat volgens hem in goed overleg afgesproken.

De campinggasten hoeven zich overigens geen zorgen te maken. Er is een supermarkt waar ze naast gezonde- en ongezonde dingen ook terecht kunnen voor een tentharing, scheerlijnen, zonnebrand, deodorant, tampons en al het andere dat ze vergeten zijn.

Duurzaamheid is voor Mysteryland heel belangrijk. "Het aantreffen van lege bierblikken, plastic tassen, verlaten tenten, wegwerpzooi is not done", laat de organisatie weten. "Wij vinden dat soort gedrag niet passen bij ons festival en daarom vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat iedereen z'n troep opruimt. Op die manier kunnen we een weekend lang lekker schoon wonen en mogen we volgend jaar weer terugkomen."

VERKEER Om de toestroom naar Mysteryland goed te laten verlopen zullen er in het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 augustus meerdere wegen richting het festivalterrein op bepaalde tijdstippen worden afgesloten. Verkeersregelaars en borden zullen de bezoekers naar de juiste plek begeleiden. De gemeente en ID&T hoopt zo de overlast tot een minimum te beperken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie