Binnen en buiten genieten van privacy, rust en luxe

31 augustus 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het Huis van de Week staat op eiland Goeree Overflakkee in Floriande en is gelegen aan Statendam 4 in villawijk 'Den Hout'. Een vrijstaande villa op een groot stuk groot en meer dan perfect onderhouden.

"Het huis is volledig traditioneel gebouwd", vertelt Marcel. "Nergens in dit huis kom je een gipsplaat tegen. Het zijn overal hele dikke muren. Het huis is echt heel degelijk gebouwd, een beetje zoals de huizen aan de Heemsteedse Dreef. Maar dat degelijke en traditionele geldt ook voor het tuinhuis. Het is een kopie van het grote huis en met dezelfde bouwstijl. Het is volledig geïsoleerd en uitstekend te gebruiken als kantoorruimte of praktijk aan huis. Wij hebben het huis 12 jaar geleden laten bouwen. Het is echt ons droomhuis. Tussendoor hebben we nog verbouwd en wat er nu staat is een woning met allure door de prachtige architectuur en door de schitterende tuin. Het huis is nagenoeg over de volle breedte van de tuin gebouwd. Daardoor kun je ook optimaal van de tuin genieten. Er zijn meerdere terrassen en we hebben een gedeeltelijke overkapte veranda laten bouwen, inclusief verwarming, verlichting en geluid. Wij kunnen echt het hele jaar buiten zitten. En waarom we het nu gaan verkopen? We konden aan de kust een heel mooi stuk grond kopen, midden in de duinen. Echt schitterend. Daar gaan we nog een keer een huis bouwen."

Op het eiland is het heerlijk rustig wonen, aan de rand van Hoofddorp met een goede bereikbaarheid door de diverse uitvalswegen. Winkelcentrum, scholen, bibliotheek, gezondheidscentrum, het nieuwe sportcomplex en het honkbalstadion en recreatiegebied Toolenburger plas…. Het is allemaal op loop- of fietsafstand.

Op de begane grond is een luxueuze keuken, er zijn twee zitkamers voorzien van een sfeervolle gas-openhaard. De dubbele openslaande deuren geven toegang tot de heerlijke tuin met meerdere zitmogelijkheden. Verwerkt in een fraai kastelement zijn de dubbele openslaande deuren naar de tuin. Grenzend aan de woonkamer is aan de voorzijde nog een kantoorruimte.

De Siematic keuken zal het hart van menig kookliefhebber sneller doen slaan: werkelijk van alle gemakken voorzien. Het kookeiland heeft een ingebouwde teppanyaki plaat, een inductie-wok en apparatenwand. "De afzuigkap heeft twee motoren", vertelt Marcel verder. "Maar die zitten in de garage, dus nagenoeg geen geluid en natuurlijk ook geen kookluchtjes. Koken op een teppanyaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Er is weinig vet voor nodig, dus het is ook nog eens gezond. De inductie-wok wordt echt gloeiend heet, zoals het hoort."

Natuurlijk is er bij het huis ook een inpandige garage. Er is een bijkeuken en een zolderruimte, die momenteel dienst doende als speelruimte. Het huis heeft totaal zes slaapkamers, op de eerste verdieping zijn er vier, waaronder de master-bedroom met schitterende inloopkast, grenzend aan een prachtige, mooi afgewerkte badkamer met ingebouwde sauna. Maar er is op deze verdieping ook nog een tweede badkamer.

"Je woont hier echt heerlijk", besluit Marcel. "Dit eiland heeft wel een beetje wat weg van het Gooi. Grote huizen op ruime kavels en veel privacy. Maar, zoals gezegd, wel met alles in de buurt. Er komt zelfs een speciaal fietspad van hier naar de duinen….."

Voor meer informatie:

www.heemborgh.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie