Verleng je zomer met Salsa

1 september 2015 om 00:00 Ondernemend

Werk aan je shape met Zumba!

Cornelie Krietemeijer

HOOFDDORP De ultieme manier om je de hele winter door in de Tropen te wanen is het dansen van Salsa! Van deze tropische klanken gaat je humeur met sprongen vooruit, en bewegen is goed, maar dansen is leuker… In Hoofddorp worden deze lessen al een aantal jaren met veel succes verzorgd door Annetje Riel en haar partner bij Dancecentre Marcella van Altena.

PARTNERDANSEN Annetje is al vele jaren actief op het gebied van partnerdansen. Ooit begonnen als wedstrijddanser, en FDO-gediplomeerd dansdocente, vertrok zij in de tachtiger jaren naar Argentinië om de Argentijnse Tango te bestuderen. Daarna volgde een verhuizing naar Los Angeles, waar zij jarenlang woonde en les gaf in onder andere Salsa, Bachata en West Coast Swing. Daarna was ze 10 jaar lang eigenaar van de roemrijke Club Asi! Salsadansschool in Haarlem. Na nog een jarenlang verblijf in de VS, keerde ze uiteindelijk terug naar Nederland.

Annetje doceert op verschillende plaatsen in het land met veel plezier een grote verscheidenheid aan partnerdansen, is nauw betrokken bij de opleiding voor Salsadocenten van de Stichting SON, vertaalt dansen voor rolstoelgebruikers en mensen met een visuele handicap en is één van de grondleggers van Salsa Sociál, dansen voor onder andere ouderen.

Gratis proeflessen salsa en zumba

BEGINNERS In het kader van de Nationale Dansweek kun je in Hoofddorp op 9 september meedoen met een gratis proefles Salsa voor Beginners. De les wordt gegeven bij Dancecentre Marcella van Altena, en je bent van harte welkom met of zonder partner. "Iedereen kan leren dansen. Ik moet de eerste die dat niet zou kunnen nog tegenkomen", lacht Annetje. "Salsadansen is een heel sociaal gebeuren. Het is een nieuwe taal die je leert spreken. Je kent de letters nog niet, maar langzaamaan leer je te vragen en te beantwoorden. Je leert dus communiceren op een compleet nieuwe manier. Voor velen gaat er een hele nieuwe wereld open. Dat is prachtig om te zien."

Ook worden proeflessen Zumba gegeven op 3 locaties in Hoofddorp en Nieuw Vennep. Die zijn op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 september. Nieuwe deelnemers kunnen geheel vrijblijvend een Zumba training meemaken onder leiding van gediplomeerd Zumba docent Danny.

De prijzen van de lessen zijn heel sympathiek, want dansen is immers voor iedereen. Wat kun je verwachten? Voornamelijk een hoop plezier, want bewegen is goed, dansen is leuker!

Voor informatie kijk op www.salsasupply.nl/salsasirena of bel Annetje Riel op 06 4161 3334

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie