Geen marathon meer, maar de kofferbakmarkt bestaat nog steeds

10 september 2015 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP De marathon van de Haarlemmermeer liep voorheen langs de Venneperweg. Dat is nu al drie jaar niet meer het geval. Opvallend genoeg bestaat de Kofferbakmarkt op de parkeerplaats aan de voorzijde van het Händelplein, die verband hield met de run, nog steeds. De markt, toen met 3 auto's, is inmiddels uitgegroeid tot ruim 70 auto's. Een alternatief voor de vrijmarkt op Koningsdag.

"Vlakbij was een aantal jaren terug nog een water uitgiftepunt voor de deelnemers aan de run. Publiek trok hier naartoe om aan te moedigen. We dachten, laten we er een sociaal gebeuren van maken. Mensen kunnen elkaar ontmoeten en ze kunnen hun overtollige spullen verkopen," vertelt organisator Monique Beelt van het Activiteitenteam Getsewoud.

GEZELLIGHEID Maar de marathon door Nieuw-Vennep behoort inmiddels tot het verleden. De kofferbakverkoop daarentegen is wel een begrip geworden. Ook bezoekers en deelnemers uit omliggende plaatsen komen erop af. Weliswaar veelal voor de gezelligheid, maar er wordt ook voldoende gekocht en verkocht. Er is bovendien een springkussen voor de kinderen en muziek die uit de luidsprekers klinkt.

Oenita Teeuwen en dochter Noëlle zijn er voor de eerste keer met hun auto. Ze hadden het via via gehoord dat er wat te doen was. "We hebben de kasten eens goed opgeruimd. We hebben al een aantal boeken en spelletjes verkocht." Maar ze hopen vooral de grote sta-in-de-weg autostoeltjes van de hand te doen deze zondagmiddag. Even verderop staat Lian Cuvelier met een aantal bekenden. "Wij zijn van de basketbalvereniging DiosVital 4 Skool en alles wat we vandaag verkopen is voor de club. We zijn met vier auto's. De penningmeester is ook meegekomen… Om alles in de gaten te houden."

POPPENHUIS Bertus Spreeuw en zijn vrouw verkopen zelfgemaakte poppenhuizen en poppenhuismeubilair. Spreeuw: "Ik heb er zeker al wel 80 gemaakt. Ik schenk de meeste aan goede doelen en aan kleine kinderen in de familie. Het is mijn hobby! Als ik hier één poppenhuis verkoop, heb ik weer wat extra centjes voor lijm en schroefjes. En ik heb ook mijn jokers en andere dubbele speelkaarten meegenomen voor de verkoop."

"Het lijkt elk jaar wel drukker te worden," zegt Nanda Abbink die voor de vierde keer van de partij is. Als enige deelnemer heeft ze zich uit voorzorg gewapend tegen het wisselvallige weer. Boven haar auto prijkt een grote partytent. "Ik hou van opruimen en sta vaker op markten. Ik vind het zonde om spullen die ik niet meer gebruik zomaar weg te gooien."Ze vindt het hier ook elk jaar weer gezellig. "Het is toch ons-kent-ons."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie