Klein maar fijn!

15 september 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Op steenworpafstand van het centrum van Hoofddorp ligt het Huis van de Week. Een tweekamer appartement dit keer, met eigen parkeerplaats op een afgesloten terrein aan de Saturnusstraat 53. Het appartement bevindt zich in een voormalig kantoorpand dat volledig is verbouwd tot een kleinschalig appartementencomplex.

"Ik heb het appartement vier jaar geleden gekocht", vertelt Niels. "Ik werk op Schiphol en wilde graag in Hoofddorp blijven wonen. Dit appartement is daarvoor prima. Aan de overkant van de straat stap ik op de bus of de trein naar de luchthaven, of ik ga op de fiets. Ideaal. Er wonen hier dan ook stewardessen en piloten die het als een 'pied a terre' gebruiken. Toen ik het kocht wilde ik ook alleen maar dit appartement. Het ligt op een hoek en er is een achteruitgang. En je woont hier heel centraal. Het centrum is 10 minuten lopen, achter het pand is het Hoofddorpse Bos en -zoals gezegd- even oversteken en je staat op het NS Station en bij de bussen. Het appartement is door alle glazen wanden heel licht en ondanks al die ramen heb je toch veel privacy. Alleen andere bewoners lopen langs of iemand die even de hond uitlaat. De overkapping aan de zijkant is ook heel plezierig; wij hebben er een bankje neergezet. Je zit daar heel lekker. Maar er is ook een groot gezamenlijke dakterras. Daar worden meestal de verjaardagen gevierd….. Want in een appartement van 50 vierkante meter kun je nooit echt veel visite kwijt."

Vanuit de centrale hal, met videofooninstallatie en brievenbussen, komt men bij dit leuke appartement. Het appartement is (rolstoelvriendelijk) per flauwe hellingbaan bereikbaar. Vanuit de hal, met vast kasten en videofooninstallatie, komt men in de relatief ruime badkamer met douchecabine, wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting. Via de andere deur komt men in de woonkamer met moderne open keuken, voorzien van een 4 pits gasfornuis, afzuigkap, koelkast en vriezer. "Er is zelfs ruimte voor een vaatwasser", vertelt Niels verder, "maar dat vond ik niet echt nodig. Ik heb zelf een muurtje geplaatst in de kamer, waardoor er een aparte slaapkamer is ontstaan. Zo heeft het appartement een hele praktische indeling. Sommige bewoners hebben het systeemplafond vervangen. Ik niet; het is een ideale bergruimte voor bijvoorbeeld de kerstboom en andere spullen die je maar heel weinig gebruikt. Er is hier een goed functionerende Vereniging van Eigenaren, het voorschot dat we betalen is prima. Ik heb nog nooit moeten bij betalen. Soms zijn mensen wat huiverig omdat er sprake is van erfpacht. Maar van dat bedrag krijg je de helft terug van de belastingdienst. En inmiddels zijn de banken ook bereid een appartement of huis op erfpacht te financieren. Over financieren gesproken: het appartement is ook geschikt voor mensen die voor het eerste op zichzelf gaan wonen. Er is een starterslening beschikbaar. Op die manier en met de lage rente van dit moment is het kopen nu veel voordeliger dan huren. Er wonen hier zeker niet alleen jongeren, ook voor mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, is het een betaalbaar verhaal. En wat mij betreft, laat ik eventueel de meubels achter. Het is allemaal op maat gemaakt. Waarom ik het appartement verkoop? Vier jaar geleden, tussen het tekenen van de hypotheekakte en de oplevering van het appartement, kwam ik Jamila tegen…. We wonen nu vier jaar samen en voor ons is het nu tijd voor iets groters."

Voor meer informatie:

www.kdmakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie