Kerktoren beleeft feestelijke heropening

17 september 2015 om 00:00 Algemeen

RIJSENHOUT De 'nieuwe' kerk is een feit. Na iets meer dan 2 jaar na de verwoestende brand op 13 mei 2013 heeft Rijsenhout weer "een tweede dorpshuis", zoals de kerk liefkozend wordt genoemd door Hans Paar, lid van de Werkgroep Fondsenwerving voor de toren. Zaterdag 19 september om 14 uur is de opening, ingeleid door Drumfanfare Melomanie.

PROGRAMMA Er is dan ook van alles te doen tijdens de 'open dag' komend weekend. Na een korte openingsplechtigheid is er gelegenheid voor sprekers om een woordje te doen.

Vanaf 15 uur is er muziek, zullen er rondleidingen plaatsvinden en vinden er presentaties plaats van organisaties die door de weeks gebruik maken van de kerk. Ook zal de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt worden. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. De openingsmiddag zal rond 17 uur aan zijn eind komen. Zondag is er voor de kerkgangers een inwijding van de kerk. De klok zal dan luiden om 13.15 uur.

FONDSENWERVING Fondsenwerver Paar is enthousiast over de nieuw verrezen kerk. "Als we niet optimistisch waren geweest over de toekomst, dan was deze kerk er natuurlijk nooit gekomen." De nieuwe kerk heeft nu ook een toren, inclusief klok en uurwerk. "Dit was al een wens bij de bouw van de vorige kerk, maar toen was er geen geld voor. Die wens kwam weer boven toen de kerk afbrandde."

De kerk is voor een groot deel vergoed door de verzekeraar, maar het geld voor de toren moest op een andere manier bij elkaar gebracht worden. Het Torenfonds, dat speciaal is opgericht om de financiën voor de nieuwe toren rond te krijgen, heeft dit jaar het beoogde bedrag van 90.000 euro aangetikt. "Dit was niet gelukt zonder de vele initiatieven van de mensen uit het dorp en de schenkingen van twee grote fondsen. Het Coörporatiefonds Rabobank (€ 15.000,-) en het Meerlandenfonds (€ 1.000,-) hielpen ons al een eind op weg", aldus de fondsenwerver. "Daarnaast waren er onder andere benefietconcerten, diners, veilingen en is er ook nog een speciale CD ingezongen door gospelkoor The Trumpets of the Lord en mannenkoor Con Amore met hierop onder andere het Torenlied."

Daarnaast is Paar erg lovend over iedereen die meegeholpen heeft om het streefbedrag te halen. "Veel mensen uit Rijsenhout hebben zich anderhalf jaar lang ingezet om geld op te halen en daar zijn wij erg dankbaar voor!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie