'Ontdek oorzaak van pijn en pak dat aan'

24 september 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP "Homeopathie haalt het beste uit jezelf. Ik bedoel daarmee dat een homeopathisch middel de eigen geneeskracht stimuleert. Het immuunsysteem wordt geprikkeld om van binnenuit het lichaam weer in balans te brengen." Aan het woord is Erna Götzen, gerenommeerd homeopaat in Haarlemmermeer en omstreken. Haar praktijk startte zij ruim twintig jaar geleden en is gevestigd bij geboortezorgcentrum Wonderwereld in De Hoofdpoort in Hoofddorp.

Ze benadrukt dat ze geen huisarts is en dat ook niet pretendeert te zijn. De kracht zit in de samenwerking met de reguliere zorg. "Als een regulier middel wordt voorgeschreven, moet dat gewoon ingenomen worden. Mijn ervaring leert wel dat als mensen een tijdje hier onder behandeling zijn, ze de reguliere middelen vanzelf minder nodig hebben. Of als men uitgedokterd is maar blijft kampen met onbegrepen kwalen, biedt de homeopathie vaak een betere kwaliteit van leven. Men ervaart minder pijn, minder klachten."

BLAASONTSTEKING Homeopathische geneesmiddelen pakken de oorzaak van de pijn aan, legt Erna uit. "Ze prikkelen het immuunsysteem om zelf weer orde op zaken te gaan stellen. Het is aan mij om met de juiste middelen en adviezen die inwendige arts aan het werk te zetten.Dat wat je ervaart, heeft vaak een andere oorzaak. Een hoofdpijn heeft bijna altijd te maken met de darmen. Een migraine met verkramping van het vaatstelsel. Een blaasontsteking kan zelfs veroorzaakt worden door een allergie. En ga zo maar door." Het eerste consult duurt anderhalf uur. Erna praat uitgebreid met mensen, omdat een goed gesprek veel verduidelijkt. "Ook gebruik ik een bio-resonantie apparaat om zenuwstelsel, spijsvertering, vaten- of hormoonstelsel te checken op wat er aan de hand zou kunnen zijn. Als iemand allergisch blijkt voor bepaalde voedingsmiddelen adviseer ik allereerst om die te laten staan. Daar knappen mensen vaak zienderogen van op. Met bio-resonantie en homeopathie kun je de allergieën zelf vervolgens ook nog behandelen."

GRIEPGOLVEN Met de herfst en winter in aantocht ligt de griep weer op de loer. Het homeopathisch anti-griepmiddel is uitermate geschikt om die jaarlijkse griepgolven te vermijden, zonder injecteren of bijwerkingen. Rond de herfstvakantie is het beschikbaar. Meer informatie bij Erna Götzen. Voor een homeopathisch consult is geen verwijzing nodig. Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling deels of helemaal vergoed, zonder dat het van het eigen risico afgaat. Erna geeft ook cursussen mindfullness, voetreflexologie en homeopathie.

Praktijk voor Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde, Erna Götzen, De Hoofdpoort, Binnenweg 12, 2132 CT Hoofddorp, tel: 06 3860 2878, www.homeopathiehoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie