Een echte hondenleven...

24 september 2015 om 00:00 Ondernemend

Achter de talloze culturele en natuurlijke schoonheden gaat echter ook veel dierenleed schuil. Wist u dat Portugal maar liefst een populatie van anderhalf miljoen zwerfhonden telt? In de afgelopen jaren is dit aantal zorgwekkend gestegen, waardoor lokale asielen en dierenverzorgers geen toereikende zorg meer kunnen bieden zonder hulp van derden.

Voor de in Portugal geboren Linda Snoeks is deze - vaak uitzichtloze - situatie voor deze vriendelijke viervoeters al jaren een doorn in het oog. Samen met haar dochter Melanie heeft ze daarom in 2014 Stichting LIMEL opgericht. De naam is voortgekomen uit de samenvoeging van de eerste lettergeep van de voornamen van respectievelijk moeder en dochter. Stichting LIMEL heeft als doel om op actieve wijze vanuit Nederland de zwerfhondenpopulatie in Portugal terug te brengen. Stichting LIMEL maakt de behandelingen van de honden mogelijk door samen te werken met lokale dierenartsen en opvangcentra. De stichting heeft geen winstoogmerk, de volle 100% van een donatie komt ten goede aan de zwerfhonden in Portugal. Enkel het welzijn van de dieren en hun beoogde verbeterde toekomstperspectief telt!

Zo worden niet alleen de zwerfhonden opgevangen binnen het landelijke netwerk van opvangcentra in Portugal, ook vindt er een uitgebreide medische controle plaats waarbij de dieren (eventueel) behandeld worden aan ziektes en worden gesteriliseerd of gecastreerd. Na behandeling wordt er voor de dieren een passend onderkomen gezocht of worden ze vrijgelaten.

IN 2014 AL 100+ SUCCESVOLLE BEHANDELINGEN!

Om dit te bewerkstelligen is Stichting LIMEL sterk afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. Niet alleen financiële bijdrages zijn welkom, ook fysieke steun wordt aangemoedigd. Zo bood een producent van hondenvoeding recent een pallet met brokken aan dat maar al te graag werd aangenomen door de opvangcentra in Portugal.

Inmiddels kan Stichting LIMEL terugvallen op een brede groep aan partners, waaronder vele particuliere donateurs maar ook gerenommeerde bedrijven zoals bijvoorbeeld Jumper, een winkelformule van meer dan 65 dierenwinkels door heel Nederland op het gebied van diervoeding en dierbenodigdheden. Samen met haar partners heeft Stichting LIMEL in haar eerste jaar al meer dan 100 succesvolle behandelingen gerealiseerd en evenveel zwerfhonden gegarandeerd van een beter bestaan. Maar natuurlijk is meer hulp nodig om echt een vuist te maken tegen dit onnodige dierenleed. Daarom is ook uw hulp hard nodig.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie