Dagelijks aandacht voor gezondheid tijdens 'Week van de Pauzehap'

26 september 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Tijdens de Week van de Pauzehap biedt Albert Heijn Toolenburg in Hoofddorp met het lesprogramma 'Ik eet het beter' de bovenbouw van Basisscholen De Flamingo, Twickel, Octopus en Vesterhavet een gratis pakket gezonde tussendoortjes aan. Met de uitdagende kennis- en interessante doe-opdrachten ervaren de leerlingen hoe leuk en lekker een gezonde leefstijl kan zijn.

Tijdens de Week van de Pauzehap, die van 28 september tot en met 2 oktober plaatsvindt, laat de supermarkt maar liefst 280.000 leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 onder meer zien dat tussendoortjes een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde dag. Het pakket tussendoortjes, en het vernieuwde lesmateriaal in co-creatie met kinderen, bestaat onder meer uit geraspte worteltjes met komkommer, snoeptomaatjes en druiven. Op de laatste dag selecteren leerlingen samen met hun ouders een lekker en gezond tussendoortje en nemen deze mee nemen naar school. De Week van de Pauzehap is onderdeel van het 'Ik eet het beter' programma.

IK EET HET BETER

Basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen zowel in het najaar als in het voorjaar meedoen aan de lesprogramma's van 'Ik eet het beter'. Alle materialen zijn goedgekeurd door het voedingscentrum en daarmee heeft het programma een gezonde school vignet. Tijdens deze programma's ervaren en ontdekken de leerlingen met elkaar hoe lekker en leuk het is om gezond te eten. Ook is het hele jaar door de 'Vraag van de Week' op het online platform te vinden. De docent kan hiermee, met behulp van het digiboard, elke dag in de klas kort stilstaan bij het onderwerp gezondheid. In totaal telt het lesprogramma 'Ik eet het beter' in 2015 meer dan 550.000 deelnemende basisschoolleerlingen in heel Nederland. Albert Heijn hoopt met het 'Ik eet het beter'-programma een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde leefstijl voor basisschoolkinderen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie