Belangrijk turninterland Nederlandse turntop

28 september 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Het Sportcomplex Koning Willem-Alexander is zaterdag 3 oktober toneel voor een dames én heren turninterland. De Nederlandse dames nemen het op tegen de turnsters van Engeland en de mannen gaan de strijd aan met Belarus (Wit-Rusland).

Deze interland is een belangrijk kwalificatiemoment voor de Nederlandse turn top. Na deze interland wordt namelijk bepaald wie van de dames en wie van de heren Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het WK Turnen eind oktober in Glasgow. Als de Nederlandse teams in Glasgow bij de eerste acht eindigen, plaatsen zij zich direct voor de Olympische Spelen in Rio.29

Epke Zonderland maakte afgelopen weekend bekend dat hij voldoende hersteld is van zijn lichte hersenschudding om 3 oktober in Hoofddorp zijn come-back te maken. Casimir Schmidt uit Hoofddorp en Eythora Thorsdottir, beiden van SV Pax, maken ook deel uit van de Oranje selectie.

De wedstrijd begint om 13.50 uur, de zaal gaat om 12.45 uur open. Kaarten zijn online te koop via svpax.nl (zolang de voorraad strekt). Een zeer beperkt aantal kaarten is zaterdag 3 oktober verkrijgbaar aan de zaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie