Knappe overwinning HTC heren (en dame)

29 september 2015 om 00:00 Sport

Hoofddorp - Tafeltennis. Na een lastige wedstrijd in Amsterdam, waar Nard Koppen broodnodig werd gemist, heeft de kopman van team 1 deze week zijn teamgenoten op sleeptouw genomen.

Docos-Wolkyshop.nl uit Leiden kwam met de sterkste spelers, ze waren duidelijk gebrand op een overwinning om in de race te blijven voor handhaving. Nard Koppen begon tegen Marcel Does, de (op papier) tweede man van Docos. Na twee spannende eerste games, die eindigden in 11-9 en 9-11, kon Nard zijn goede spel doortrekken en werd het 3-1. Hierna was het de beurt aan Ryan Saheblal. Tegen Fred van Oostenrijk, de beste tegenstander, kwam hij nooit helemaal lekker in zijn spel en verloor met 0-3. Simone Broersen kon nog een 0-2 achterstand tegen Basim al Hussainy ombuigen in 2-2, maar in de vijfde game kon ze het toch niet waarmaken; de tussenstand was nu 1-2.

Nard en Ryan dubbelden tegen Does en al Hassainy, na twee simpele games leek de wedstrijd gemakkelijk de kant van HTC op te gaan. De derde game ging echter helaas net aan verloren, en ook de vierde game ging naar het Leidse duo. Met een geweldig harde forehand van Saheblal op 10-9 voor in de laatste game wisten de jongens het punt toch nog binnen te slepen: 2-2.

Vanaf dat moment was HTC goed op dreef: Saheblal won 3-1 van Does, Koppen simpel 3-0 van Al Hussainy. De wedstrijd tussen Broersen en Van Oostenrijk was spannend, maar zij trok toch aan het kortste eind. De tussenstand was nu 4-3.

Ook Saheblal speelde een zeer spannende wedstrijd, tegen Al Hussainy. Het ging gelijk op tot de laatste game, die hij met 11-5 won. Broersen won toen 3-0 van Does, die nog niet gewend was aan de plastic bal. Toen was het de beurt aan de twee tot dan toe ongeslagen mannen van de dag: Nard en Van Oostenrijk. Nard speelde een goede wedstrijd, met een iets mindere tweede game, maar won de wedstrijd met 3-1.

Einduitslag: 7-3

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie