Veel activiteiten rondom Dierendag

29 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

En een extra knuffel voor het huisdier

HAARLEMMERMEER Het is weer Werelddierendag zondag 4 oktober. De dag dat veel mensen hun (huis)dier eens extra verwennen. Maar daarnaast ook de dag dat veel dierenorganisaties extra aandacht vragen voor hun dieren. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een weekend bomvol activiteiten die alles met dieren te maken hebben.

Zo ook bij de dierenasielen. Daar zitten vaak veel dieren die achtergelaten, weggelopen of soms zelfs gewond zijn. Voor veel huisdiereigenaren is het elke dag Dierendag, maar voor asieldieren is een liefdevol thuis niet vanzelfsprekend. Weer een extra reden om de Open Asieldag van Stichting Dierenopvang Haarlemmermeer te bezoeken op zaterdag 3 oktober. Tussen 12 en 16 kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen achter de schermen van het asiel, zijn er demonstraties van een politiehondenbegeleider, is er onder andere een hondengedragstherapeut en dierenarts die vragen beantwoorden en is er nog veel meer te doen.

Een huisdier gevonden of juist vermist? Meld dit dan altijd op amivedi.nl. Zo is de kans het grootst dat het dier weer met eigenaar herenigd wordt en dus weer Dierendag kunnen vieren!

DIERENFEESTJE

Op zondag 4 oktober is er een heus Dierendagfestijn bij Dierenwinkel Willemse Dierenvoeders in Vijfhuizen. Hier wordt een roofvogelshow gehouden en ook kunnen kinderen hun huisdieren meenemen om te laten keuren door de aanwezige dierenarts. Tussen 11 en 15 uur kunnen de kinderen ponyrijden op Fjorden van de Cruquiushoeve en zijn er nog veel meer kinderactiviteiten. De dierenwinkel is gelegen aan de Vijfhuizerdijk 72.

OORSPRONG

Dit jaar wordt Dierendag al voor de 85e keer gevierd. De eerste Dierendag was op 4 oktober 1930. Op deze dag herdenkt men van oudsher vanuit de Katholieke kerk het overlijden van Sint Franciscus, de heilige Fransiscus van Assisi (4 oktober 1226). Hij bekommerde zich om het lot van zwervers, armlastigen, planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten. Zijn sterfdag werd tijdens een internationaal congres van verenigingen voor dierenbescherming in 1929 in Wenen uitgeroepen tot Wereldierendag. Tot dusver de kerkelijke verbinding. Daarom zondag dan ook nog maar 'FF Zingen' met als thema Dierendag in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout om 16.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie