Reneman verwacht komende jaren geen extra bezuinigingen

29 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Deze raadsperiode hoeft vermoedelijk niet extra te worden bezuinigd om de gemeentebegroting sluitend te krijgen. Dat zei wethouder Derk Reneman van Financiën dinsdag bij de presentatie van de begroting voor de komende jaren.

Volgens Reneman zet het economisch herstel zodanig door dat dit ook in de financiële vooruitzichten van de gemeente goed te zien is. Zo blijkt dat de gemeente 1.4 miljoen euro per jaar meer uit het Gemeentefonds krijgt. Een recent beeld tijdens een debat in de gemeenteraad dat de gemeente ook de komende jaren flink zal moeten bezuinigen is daarom een misvatting, aldus de wethouder.

De al eerder afgesproken bezuinigingen blijven overigens wel gewoon van kracht. Dat gaat om een bedrag van zo'n 8 miljoen euro. Er wordt onder meer bezuinigd op culturele instellingen, subsidies en groenonderhoud. "Die bezuinigingen zijn onverminderd hard nodig", aldus Reneman. "We moeten nog altijd door de zure appel heen bijten. Die appel is niet ineens zoet geworden."

Het college is blij dat de flinke spaarpot van de gemeente de komende jaren niet hoeft te worden aangesproken. Dat is maar goed ook want hier en daar liggen wel wat financiële addertjes onder het gras. Zo maakt het college zich onder meer zorgen over de langlopende schulden op leningen. Volgens wethouder Reneman lopen die schulden op, omdat de gemeente veel geld heeft geleend voor grote projecten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie