Vluchtelingen in Expohal donderdagmiddag weg

29 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN De ongeveer 250 meest Syrische vluchtelingen die op dit moment in de Expohal in Vijfhuizen verblijven, vertrekken daar uiterlijk donderdagmiddag weer. Dat heeft wethouder Tom Horn dinsdag gezegd tijdens de wekelijkse ontmoeting met de pers.

De Expohal geldt als crisisopvang. Dat betekent dat een vluchteling er maximaal 72 uur blijven. Daarna reizen ze weer door naar andere opvangcentra. Volgens wethouder Horn is de afspraak dat donderdagmiddag om 12 uur alle vluchtelingen uit de hal zijn vertrokken.

Het is daarna de vraag of er op dezelfde locatie een zogeheten noodopvang komt. Eigenaar Libema is daarover in gesprek met het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Die opvang zou voor maximaal een jaar gelden. Horn zei dinsdag dat deze opvang mogelijk niet in de hal komt maar ernaast.

De crisisopvang van nu 250 vluchtelingen is volgens het college goed verlopen. Veel hulpvaardige inwoners hebben dekens, warme kleren en speelgoed gebracht. Volgens Tom Horn bestaat een flink deel van de vluchtelingen in de Expohal uit gezinnen. Er is ook een kleine groep alleenstaande tieners.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie