'We willen er zijn voor die wijk'

8 oktober 2015 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP "Wat we kunnen aanbieden? Een royale ruimte, geschikt voor toneel, zanguitvoeringen, dansen, jeu-de-boules… Even vlug ombouwen? Geen probleem! We doen de term multifunctioneel alle eer aan!"

Liesbeth Hazelager coördineert al ruim 10 jaar het vrijwilligersteam, dat zorgt draagt voor een goede gang van zaken in Verpleeghuis Bornholm. "Officieel heten we nu Amstelring Bornholm. En we zijn niet meer het tehuis zoals veel mensen dat gekend hebben. Al onze bewoners hebben intensieve zorg nodig en komen hier, omdat het thuis echt niet meer gaat. De ene helft kan niet zonder hulp van A naar B omdat het lichamelijk niet meer gaat, de andere omdat ze de weg niet meer weten. Dat vraagt om veel begeleiding en we zijn dan ook erg blij met onze ruim 250 vrijwilligers. Dat is eigenlijk nog te weinig, dus ja, het is fijn als nog meer mensen zich zouden willen aanmelden. We doen samen ons best om het leven van de bewoners wat fleur te geven, want iets anders dan de dagelijkse routine doet wonderen. Voor iedereen dus ook als je beperkt bent."

Ze is trots op de rol die de Grote Zaal van Bornholm daarbij speelt. "We organiseren er van alles: soms een (feest)maaltijd, en, als het lukt, optredens, bijvoorbeeld van een kamerkoor zoals Nos ta Canta, of de musicalgroep Si tu Veux. We hebben hier ook rolstoeldansen en jeu de boules. Met weinig moeite is de zaal om te bouwen. We willen zoveel mogelijk mensen van onze Grote Zaal laten profiteren. Waarom? Onze bewoners genieten dan van een 'uitje' binnen de muren van dit huis en houden contact met de buitenwereld. En degenen die de zaal gebruiken hebben voor hun doel een prima locatie. De faciliteiten kunnen we voordelig aanbieden. Ook willen we er zijn voor de wijk. En met wijk bedoelen we dan tenminste heel Hoofddorp."

NOS TA CANTA Deze weken staat Bornholm in het teken van het optreden van Kamerkoor Nos ta Canta op zondagmiddag 18 oktober. "Onze naam betekent Laat ons Zingen", vertelt Diana Huitink, bestuurslid en verantwoordelijk voor de pr, "Het is Papiaments. Bedacht door degene die 36 jaar geleden het initiatief voor ons koor nam."

Nos ta Canta zingt een gevarieerd repertoire in een kleine bezetting: gospel, jazz, klassiek, liederen die een breed publiek aanspreken. "We zingen a capella, of begeleid door een pianist. Ons komend concert heet Herfstmelange met nummers over Herfst en de Liefde. We zingen Autumn leaves (of Les feuilles mortes), maar ook Freut euch alle van Bach. We oefenden eerst in de Doopsgezinde Kerk, maar via via hoorden we van de mogelijkheden in Bornholm. En daar waren we blij mee, want we kunnen in deze zaal prima uit de voeten. We starten op 18 oktober om 15 uur. En het wordt, hopen we, een prachtig concert. Ons koor zingt op het ogenblik met 18 personen, maar een paar zangers doen alleen speciaal voor deze gelegenheid mee. We komen stemmen te kort, dus ja, we kunnen wel wat nieuwe leden gebruiken. Stemtype is onbelangrijk, iedereen die van zingen houdt is van harte welkom!"

Kaarten voor 18 oktober kosten in de voorverkoop 10 euro en zijn verkrijgbaar via website www.nostacanta.nl. Of telefonisch bij Diana Huitink: 06-30431437

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie