Nieuw-Vennep krijgt primeur Midget Voetgolf

Algemeen

NIEUW-VENNEP Of het een wereldprimeur is, dat weet Bas de Lang niet. Maar dat Nieuw-Vennep de landelijke primeur krijgt van een heel sportief spel, daar is de initiatiefnemer wel van overtuigd: midget voetgolf over 18 holes. Een verrassende combinatie van techniek, sportiviteit en gezelligheid.

Het spel met de golfsticks, strafpunten, kleine bal en meerdere banen, oftewel midget golf. Dat is bij de meeste mensen wel bekend. Net zoals 'de grote neef' golf dat je over grasbanen speelt, en waar je onderweg moet opletten voor bunkers en waterpartijen. En dan is er nog een andere 'neef' het footgolf. Een  variant op golf, maar dan met een echte voetbal en grotere gaten waar de bal in zo weinig mogelijk trappen in gespeeld moet worden.

Met ingang van 20 oktober komt daar, met dank aan Bas, een geheel nieuwe spe(el)vorm bij: midget voetgolf. Een spel dat je niet speelt met een stick, maar wel met een echte voetbal. En een spel dat je niet speelt op een lange baan met strak gemaaid gras, maar wel op meerdere banen met holes.

"Ik liep al heel lang met het idee rond", aldus de liefhebber van midgetgolf die ook bekend is met het footgolf, "en dan vooral de combinatie van die twee. Alleen - waar vind je de ruimte om dit nieuwe spel te laten spelen?" Het antwoord op die vraag heeft hij nu gevonden in Nieuw-Vennep, op een wel heel bijzondere locatie: een voormalige opslagloods van het roemrijke likeurbedrijf Bols. Die hal met een verleden heeft de afgelopen maanden een flinke metamorfose ondergaan. Een nieuwe entree aan de zuidkant, inclusief een compleet nieuwe toiletgroep. Een groene vloer, een compleet ingerichte keuken met binnenterras, een tussenwand en 'aangeklede' muren. Aan de parkeervoorzieningen hoefde hij niets te doen. Die waren er al en zijn ook nog eens gratis.

Al met al toch een behoorlijke klus, durft hij nu wel toe te geven. Mede omdat er geen voorbeeld was, zeker niet op de schaal zoals Bas zijn midget voetgolf heeft ingericht. Er zijn namelijk 18 holes waarvan de meeste in de vorm van de bekende midgetgolfbanen, alleen wel een paar maatjes groter. Helemaal nieuw zijn de snelheidsmeter, de voetbalarena en een voetpooltafel. "Het was soms even puzzelen, maar de mannen hebben er echt iets heel moois van gemaakt. En het voordeel is - je hoeft echt geen voetballer te zijn om het spel te kunnen spelen. Misschien is het zelfs wel een voordeel als je geen voetballer bent."

Dinsdag gaat hij open en daarna is het Midget Voetgolf open van dinsdag t/m zondag voor groepjes en grotere groepen die op zoek zijn naar een middag of avondje sportiviteit en gezelligheid, inclusief een stukje winnaarsmentaliteit. Er is geen leeftijdsgrens, er is wel een adviesleeftijd: vanaf een jaar of 8. Sportschoenen zijn de beste keus, voetbalschoenen zijn niet toegestaan.

Het adres voor Midget Voetgolf is Lucas Bolsstraat 7, Hal 18 in Nieuw-Vennep.Voor meer informatie en/of reserveren: (0252) 34 71 43. Midget voetgolfen kan al vanaf 9,95 euro p.p. maar in de openingsweek t/m 23 oktober voor maar 8,- euro p.p.

advertentie
advertentie