Een huis met heel veel mogelijkheden

19 oktober 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

NIEUW-VENNEP Het Huis van de Week staat dit keer in Nieuw-Vennep, in de aantrekkelijke woonwijk Getsewoud-Zuid, aan de Zuilensteinsingel 48. Het is een ruimte twee-onder-een-kap woning. Wat direct opvalt is het vrije uitzicht vanuit de woonkamer en de landelijke ligging. Alles om het huis heen is groen. Het huis is groot, maar heeft nog diverse mogelijkheden om het nog groter te maken.

"Het is een heerlijk huis", vertelt Tinus. "Maar net zoals bij veel mensen van onze leeftijd is het huis te groot geworden nu de jongens het huis uit zijn. Het huis is geschikt voor een gezin met 3 kinderen, dan heeft iedereen zijn eigen prachtige ruimte. Maar je kunt nog veel verbouwen, als je dat wilt. De U-vormige keuken oogt misschien, aan de kleine kant, maar dat is hij zeker niet. En het is een zeer complete keuken, voorzien van alle apparatuur, waaronder een vaatwasser. Maar als je zou willen, dan kun je de muur met de garage weghalen en daar de keuken maken. Een aantal bewoners in de straat hebben dat al gedaan. Maar ook de garage kan groter gemaakt worden en er is een dakopbouw op de garage mogelijk. De woonkamer kan ook nog uitgebouwd worden en op het dak is de mogelijkheid voor een dakterras of een dakopbouw. Het kan allemaal. Als je de garage gaat ombouwen tot praktijkruimte met eigen voorzieningen, dan is dat weer fiscaal aantrekkelijk……"

Natuurlijk hoef je niet uit of aan te bouwen. het huis is perfect onderhouden en men kan er zo in. De royale woonkamer heeft zowel achter als voor openslaande deuren. Aan de achterzijde is de keuken met diverse inbouwapparatuur w.o. gaskookplaat, oven, magnetron, koelkast en vriezer. Er is een handige trapkast en de garage is binnendoor bereikbaar.

"Wij zijn de tweede bewoners", vertelt Tinus verder. "De eerste eigenaar had een Spaanse echtgenote en het huis heeft hier en daar ook wat Spaanse details. De vloer in de keuken bijvoorbeeld en de betegeling in de badkamer en de toiletten. De badcel is heerlijk ruim, met douche en ligbad. Wij hebben het idee gehad om dit er uit te halen en er een grote inloopdouche te maken. Maar dat heeft natuurlijk nu geen zin meer. Op de eerste verdieping is een hele grote slaapkamer, een tweede kamer die ik als werkkamer in gebruik heb en er is een voorkamer, de meest zonnige kamer van het huis. Op de tweede verdieping is ook nog een slaapkamer.

Het huis is optimaal geïsoleerd, want we hebben een heel laag energieverbruik, onder de 1.000 m3 per jaar. Alle kamers zijn voorzien van TV-aansluitpunten en in het hele huis is WiFi. Voor de wasmachine en de wasdroger zijn afzonderlijke stroomgroepen aangelegd.

Je woont hier heel rustig, maar ook heel centraal. In een half uur zit je in de grote steden als Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Leiden en Alkmaar. Ook het strand is binnen een half uur bereikbaar. Wij gaan vaak even een terrasje pakken in Noordwijk. Op loopafstand zijn scholen, sportvoorzieningen, winkelcentrum Getsewoud en recreatiepark Venneperhout.

En dan hebben we nog de tuin. Ook groot. En drie fruitbomen, een appel, peer en een pruim. Ik heb niet zulke groene vinders als de buurman, dus wij hebben de tuin aan laten leggen. Je zit er echt heerlijk. Het is een hele zonnige tuin en volledig afgesloten en dat is plezierig voor mensen met kleine kinderen of honden. Het is echt een fijn huis. En zoals gezegd, je kunt er zo in, maar als het nodig is kun je nog aan alle kanten uitbreiden."

Voor meer informatie:

www.vangroenigen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie