Een modern huis in het Oude Buurtje

2 november 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Op de plaats waar vroeger oude arbeidershuisjes stonden, staat nu het Huis van de Week. Gelegen aan het Prinses Beatrixplantsoen 6 in Hoofddorp. Het is een huis met enorm veel ruimte, ook al valt dat niet op als je er voor staat.

"Het is een geweldig huis", vertelt Ilonka. Zij en Marc wonen er nu acht jaar, de huizen zijn in 2007 opgeleverd. "Ik fietste door de straat en toen zag in de aankondiging van de nieuwbouw", gaat Ilonka verder. "Ik vond het direct een geweldige plek. Je woont hier echt heel rustig, maar tegelijkertijd ook heel dicht bij het centrum. Je hebt hier wel de lusten van het centrum, maar zeker niet de lasten. Het zijn hele hoge huizen met ontzettend veel ruimte. We woonden hiervoor in Toolenburg en dit was direct een verademing. Toen onze jongens nog thuis woonden hadden we soms wel 4 auto's. Het was ondenkbaar om die te parkeren bij ons oude huis. Hier is het geen enkel probleem. Wij parkeren eigenlijk altijd in de straat achter ons en komen dan achterom het huis binnen. Maar de beide knullen zijn het huis uit en nu is het voor ons toch echt veel te groot. Het is gewoon zonde dat er nu 3 slaapkamers leeg staan. En je moet het toch allemaal bijhouden."

De hoge plafonds geven een hele bijzondere sfeer. De woonkamer met openslaande deuren naar de tuin, heeft een fraaie plavuizenvloer van leisteen-look en praktische

provisiekast. In de woonkamer staat ook een houtkachel. "Eigenlijk hebben we de centrale verwarming nooit aan", vertelt Ilonka verder. "Als we de kamerdeur openzetten trekt de warmte ook naar boven. De badkamer ligt tussen twee kamers in, dus eigenlijk is het overal een aangename temperatuur. En de huizen hebben niet voor niets een A-merk gekregen, ze zijn perfect geïsoleerd."

De half open keuken aan de voorzijde is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een koel/vriescombinatie, grill bakoven en een 5-pits kookplaat met afzuigkap. Het lange aanrechtblad is ideaal om aan te werken. Er is alleen geen vaatwasser, maar daar is wel ruimte voor vrij gelaten.

Op de eerste verdieping zijn twee ruime slaapkamers en een moderne badkamer, uitgevoerd in zwart/wit, met een ligbad én een inloopdouche. Op de tweede verdieping zijn ook nog twee ruime slaapkamers en een aparte wasruimte met de wasmachine - en drogeraansluiting en de cv- installatie. Drie slaapkamers zijn allemaal voorzien van zwarte vloerbedekking met grijze en witte wanden. De vierde slaapkamer is met aardse tinten uitgevoerd. En er is nog een grote bergvliering.

Ilonka: "Het is gewoon een fijn huis en we hebben een fijne tuin. We hebben daar ook nog een grote vrijstaande schuur met twee deuren; dat is handig voor de fietsen en eventueel een motor. In de schuur is ook water en elektra. En dan hebben we ook nog de carport. Die zou je bij de tuin kunnen trekken, dan heb je gelijk een stukje tuin dat overkapt is. De tuin ligt op het zuiden, dus zodra de zon er is, zit je hier heerlijk. Het is echt een huis voor een gezin met kinderen. En als het je smaak is qua kleur, zeker zo te betrekken is. Het is echt 150 vierkante meter kant en klaar woonplezier, op loopafstand van het centrum. En dat vind je ergens anders niet zo snel."

Voor meer informatie:

www.woonaccent.nl/hoofddorp

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie