Speel ijshockey zonder buitenspel te staan

5 november 2015 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP Er komt dit jaar een nieuwe winnaar van de Ice Master Cup, dat weten Nico de Jong en Wesley Bartlett nu al. De reden is, volgens de twee initiators achter, wat zij zelf noemen, het leukste bedrijven ijshockey toernooi van Nederland, heel eenvoudig.

Motorhuis, de winnaar van vorig jaar, lukt het niet om een team op de been te brengen. "We krijgen dus een nieuwe titelverdediger", aldus Nico de Jong, zelf ijshockeyer net als Wesley Bartlett.

Maar voordat het zover is, moet er eerst nog wel geijshockeyd worden en dat gebeurt dit jaar in twee poules. Eén voor bedrijventeams en één voor spelers zonder professionele achtergrond. De allereerste speelavond is op maandag 9 november, de wedstrijd op de ijsbaan van Winterland Hoofddorp start om 20 uur.

"We maken er een sportief, maar ook gezellig toernooi van", aldus Nico. "Daarom zijn er meerdere aangepaste regels. Geen lichamelijk contact bijvoorbeeld zoals bij het echte ijshockey, beschermende kleding is niet verplicht, er zijn geen lijnen en er is dus ook geen buitenspel en de doeltjes zijn iets lager. De puck moet laag blijven en er wordt gefloten door officiële officials. De speeltijd is steeds twee keer 15 minuten."

Op het ijs wordt vier tegen vier gespeeld, een team bestaat uit minimaal zes spelers zodat je voldoende kunt wisselen. Deelname kost per team 400 euro. Dat lijkt een fors bedrag, weet Nico. "Maar daarvoor speel je wel minimaal 6 wedstrijden van een half uur (elke poule speelt namelijk een dubbele competitie) en je krijgt per team 150 euro aan consumptiebonnen. Daar kun je met je team toch minimaal zes heel sportieve avonden mee hebben."

Wie voor de wedstrijden nog wil trainen - ook dat is geregeld. Elke zondag van 9 tot 10 uur kan er op het ijs getraind worden.

De eerste wedstrijd is dus op maandag 9 november en daarna is er elke maandagavond een wedstrijd, uitgezonderd tijdens de feestdagen. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk en dat geldt ook voor de wedstrijd die Winterland Hoofddorp speelt tegen Winterland Schiedam.

Voor meer informatie over de Ice Masters Cup, zie de speciale face book pagina (versie 2015-2016).

"Er is nog ruimte voor twee teams", laat Nico weten. "Wie belangstelling heeft, kan dat laten weten via ndejong65@gmail.com."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie