Feest bij Orries eten en drinken

12 november 2015 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP Betaalbare kwaliteit, gezelligheid en klantvriendelijkheid. Dat waren vorig jaar de belangrijkste uitgangspunten bij de start van Orries, eten en drinken. Nu het trendy restaurant aan de Venneperweg het 1-jarig bestaan viert, zijn die woorden duidelijk waargemaakt. Nieuw-Vennep en omgeving geeft de horecagelegenheid namelijk een dikke voldoende. Die waardering kan alleen maar toenemen, want Monique en Jordi willen meer.

Woensdag 12 november 2014. De familie Oudhuizen weet het nog precies. Na een wel heel grondige, maar ook bijzonder geslaagde verbouwing van Venneperweg 481 gaat Orries eten en drinken open. Eigenaren Monique en Jordi Oudhuizen laten enthousiast weten het volste vertrouwen te hebben in hun restaurant. Nu, een jaar later, zijn ze nog steeds even enthousiast. Hun restaurant recht tegenover de ingang van de parkeergarage onder winkelcentrum Symfonie, doet het goed. Hun nieuwe horeca-concept waarbij je elk (bij)gerecht apart kunt bestellen, is duidelijk aangeslagen.

"Deze manier van bestellen was duidelijk nieuw voor Nieuw-Vennep", laat Jordi weten. "Maar het is inmiddels wel een succes geworden. Logisch, want zo kun je de prijs laag houden, terwijl je meteen kunt genieten van de dagelijks in eigen huis vers gemaakte gerechten."

Jordi, met zijn bijnaam Orrie de naamgever van het restaurant, weet waar hij het over heeft. De afgelopen jaren heeft hij de nodige horeca-ervaring opgedaan bij Ridderhof, de snackbar waar zijn vader Ed en broer Danny nog steeds voor de soortgelijke prima prijs-kwaliteitsverhouding zorgen.

"Met Orries eten en drinken wilden we graag iets nieuws toevoegen aan Nieuw-Vennep", zegt moeder Monique. "Daar zijn we prima in geslaagd. Kijk maar naar de vele positieve reacties op onze facebook pagina."

Eén blik op die pagina leert overigens dat Orries eten en drinken veel meer is dan een restaurant met een steeds wisselende menukaart. Zo zijn er regelmatig acties en aanbiedingen, terwijl er in de zomerperiode een terras ingericht wordt. "Jong en oud is welkom", laten Monique en Jordi weten, "ongeacht of men alleen komt of met een grotere groep. Maar ook wie alleen een borreltje wil drinken, of wil genieten van een aangeklede borrel met bittergarnituur - Orries eten en drinken is er klaar voor. Dat geldt ook voor de high wine."

Die mogelijkheden willen moeder en zoon graag snel uitbreiden: met een lunch. Maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat er een kok bij komt. "Werktijden zijn in overleg", aldus Monique met een blik op de huidige openingstijden. "Voor grotere groepen kunnen we die overigens wel aanpassen."

Jordi: "Het was een mooi eerste jaar, maar dat betekent niet dat we nu achterover gaan leunen. We blijven proberen ons te verbeteren." Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor de website. De eerste ideeën daarvoor zijn er al. En over het 1-jarig bestaan: "Dat gaan we zeker vieren. Zie onze facebook pagina."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie