Louis Visseren winnaar Chiel Wijstma Prijs

19 november 2015 om 00:00 Algemeen

NIEUW-VENNEP Hoe vertel je het verhaal? Dat is waar fotografie vooral voor staat, laat Louis Visseren weten. Hij is dit jaar de winnaar van de Chiel Wijstma Prijs. Een prijs voor de beste foto die gemaakt is, door fotografen van de Vennepse fotoclub Positief, tijdens het Meer Jazz Festival eerder dit jaar.

Net als andere jaren bestond de jury uit Meer Jazz Festival directeur Loet van der Lee, beroepsfotograaf Ton Hofstra en Ton Dijkstra, content-regisseur van HCnieuws.nl. "We hebben genoten van de vele inzendingen en konden ook constateren dat er met ons jurycommentaar van vorig jaar wel degelijk wat gedaan is", laat Loet van der Lee weten. "Alle inzendingen waren van een hoog niveau, waarbij uit vrijwel elke foto de grote liefde voor de fotografie als hobby sprak. Om de beoordeling te vergemakkelijken zijn er door jury een aantal criteria vastgesteld, op basis waarvan we tot een eindrangschikking zijn gekomen. Zo moet er een zichtbare relatie met jazz, cq de muziek op MeerJazz zijn. Een duidelijke relatie van artiest en of instrument(en) met jazz en het 'bezig' zijn of de 'beleving' met muziek."

Volgens de jury voldoet de foto van Louis Visseren aan al deze criteria. Tijdens een bijeenkomst onlangs in het gebouw van Pier K in Nieuw-Vennep heeft de jury hun motivatie toegelicht. Daarbij zijn alle foto's een voor een door jurylid Ton Hofstra van commentaar voorzien.

WIE IS LOUIS VISSEREN De 70-jarige gepensioneerde zit midden in een verhuizing. Na jaren in Zwaanshoek gewoond te hebben maakt hij nu de overstap naar Amsterdam. "Maar ik blijf gewoon lid van Positief hoor", lacht van Visseren. "Ik ben nu zo'n 10 jaar lid van de fotoclub, en met veel plezier. Fotografie is een manier om je verhaal te vertellen. Hoe breng je je onderwerp in beeld. Allemaal dingen waar je als fotograaf goed over na moet denken. Ik doe dat met heel veel plezier."

Jarenlang heeft Visseren in de Telecommunicatie gewerkt, totdat hij een paar jaar geleden werd ontslagen en zich volledig kon richten op fotografie. "Mijn specialiteit is Cambodja!", gaat hij verder. "Mijn zoon woont in dat land en ik ben daar de afgelopen jaren regelmatig geweest. Een prachtig land om op de gevoelig plaat vast te leggen. Ik hoop mijn foto's over dat land ooit in boekvorm uit te brengen of misschien wel een in een landelijke krant gepubliceerd te krijgen."

Vanaf dag 1 is Visseren betrokken bij de Chiel Wijstma Prijs. "Ik kende Chiel persoonlijk en vind het dan ook hij bijzonder nu gewonnen te hebben. Alle jaren heb ik foto's ingezonden. Meer Jazz Festival is een prachtige evenement en heerlijk om te fotograferen", besluit de winnaar.

Aankomend weekend is de officiële prijsuitreiking tijdens Meer Jazz Special, van 15.30 tot 21 uur in De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. Om 17 uur wordt de Chiel Wijstma Prijs uitgereikt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie