Waken bij de vreemdelingengevangenis

27 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHIPHOL Bij het cellencomplex op Schiphol Noord-West, Duizendbladweg 100, is er op zondag 13 december van 14 tot 15 uur een wake. Een bijeenkomst uit solidariteit met de vreemdelingen, die daar wachten op uitzetting. Als uitzetting niet mogelijk is, worden ze op straat gezet. Elke tweede zondag van de maand wordt er een wake gehouden, telkens verzorgd door een andere kerk uit de regio.

Op 13 december wordt de wake georganiseerd door kerken in Haarlemmermeer. Voorgangers zullen deze keer zijn: ds. Hedi Hegeman van de Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer, ds. Marjolijn de Waal van de Protestantse Gemeente in Vijfhuizen en pastor Leo Mesman van de parochie van de Heilige Joannes de Doper in Hoofddorp.

Aan het slot van de wake zal aan de gevangenen chocolade worden aangeboden.

Vanaf het kerkplein van de Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1069 in Hoofddorp zullen om 13.30 uur een aantal auto's vertrekken. Mensen die per auto gaan en plekken beschikbaar hebben, kunnen zich opgeven bij het parochiesecretariaat (023) 5638145 (elke werkdag tussen 9 en 12 uur) of secretariaat@hjoannesdedoper.nl .

Daar kunnen ook mensen, die graag meerijden, zich melden.

Voor meer inlichtingen kan contact opgenomen worden met pastor Leo Mesman: 06 516 209 39. Zie voor routebeschrijving naar het nieuwe cellencomplex: www.schipholwakes.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie