Boekpresentatie oorlogsdagboek Ina Steur

29 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Zaterdag 21 november jl. vond in Het Fundament aan de Kruisweg in Hoofddorp de drukbezochte boekpresentatie plaats van het oorlogsdagboek van Ina Steur.

Ina was zeventien jaar toen de oorlog begon en zij noteerde in een schrift wat ze vanaf 10 mei 1940 om zich heen zag gebeuren. Ze woonde in de Indische Buurt in Amsterdam en werkte - vanaf haar veertiende - op kantoor bij Werkspoor. De laatste jaren van haar leven bracht Ina, met echtgenoot Kees, door in de Piet Heinflat in Hoofddorp, dicht bij haar middelste dochter. Het is ook dochter Anneke die het dagboek van haar moeder, aangevuld met oorlog-gerelateerde verhalen en herinneringen - heeft uitgegeven.

Het doorgeven van verhalen aan een volgende generatie staat immers in een goede en waardevolle traditie. Het complete dagboek van Ina Steur is nog niet eerder in druk verschenen. Wel zijn in de loop van tientallen jaren diverse citaten uit Ina's dagboek gepubliceerd. In april van dit jaar nog verscheen Meisjes in de oorlog: een verzameling dagboekfragmenten van 47 meisjes (waaronder Ina Steur) die tijdens de oorlog jong waren en hun persoonlijke verhalen en belevenissen toevertrouwden aan het papier (Prometheus-Bert Bakker ISBN 9789035143067).

Ina's dagboek is te koop bij boekhandel Stevens aan de Nieuweweg in Hoofddorp en bij boekwinkel Het Kruispunt, Kruisweg 1067, en in diverse boekhandels in Amsterdam. De titel van het boek luidt 'Als het weer eens vrede was -  Dagboek Ina Steur 1940-1945' en het is uitgegeven bij De Gooibergpers in Bussum. ISBN 9709072184788.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie