Meerbonken gaan voor Alles is Anders

29 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Carnavalsvereniging De Meerbonken liet zich afgelopen zaterdag in vol ornaat zien op een wat ongewone plek, namelijk de ijsbaan van Winterland. Daar maakten ze, nog onder leiding van prins Karbonkel XLII, heel duidelijk dat op 11 november voor hen het 43ste Meerbonkenseizoen is begonnen.

"Het wordt een speciaal seizoen, want het is de opmaat naar ons jubileumjaar, het 44ste. En een carnavalsvereniging die een vierde elfium (periode van 11 jaar) mag vieren, die mag er zijn. Dat gaat dus iets heel moois worden en in de aanloop ernaartoe lopen we in dit 43ste seizoen een beetje warm. Vandaar dat we ons nu al op een speciale manier in de kijker willen zetten."

Alles is Anders is daarom tot en met dinsdagavond 9 februari 2016 het motto van de Meerbonken en zij maakten dat zaterdagavond 28 november bij hun Prinsenpresentatie in restaurant De Beurs helemaal waar. Uit de speciaal voor dit moment geconstrueerde aardappel, waarin gewoonlijk de nieuwe prins zijn entree maakt, kwam niet Karbonkel XLIII, maar zijn adjudant Dennis. Daarna volgde een bijzondere verrassing, want er bleek dit jaar helemaal geen prins Karbonkel XLIII te zijn.

De Meerbonken kiezen voor emancipatie en worden aangevoerd door liefst twee prinsessen: prins Laura en prinses Ina. Zij werden beiden na de entree van hun adjudant officieel tot hun hoge functie geroepen! Twee vrouwelijke Doorluchtige Hoogheden dus, die de Meerbonken ongetwijfeld met vaste hand en zeer geïnspireerd bij de diverse feestelijkheden zullen begeleiden. Alaaaaf!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie