HAP pleit voor raadsenquete over debacle honkbalcomplex

30 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Coalitiepartij HAP wil dat er alsnog een raadsenquete wordt gehouden om in het debacle van de verplaatsing van het honkbalstadion de onderste steen boven water te krijgen. Dat heeft de fractie maandag laten weten. De HAP wil komende donderdag tijdens de raadsvergadering een motie indienen om een raadsenquete mogelijk te maken.

Eerder dit jaar hield de lokale partij nog een slag om de arm. Oppositiepartij Forza! pleitte toen al wel voor een raadsenquete, waarbij betrokkenen onder ede kunnen worden gehoord.

Kort geleden presenteerde de auditcommissie van de gemeenteraad een kritisch rapport over de verplaatsing van het honkbalcomplex van Toolenburg naar Park21. Daarbij is het beschikbare budget met tonnen overschreden.

Het onderzoeksrapport van de auditcommissie is voor de HAP niet genoeg. ?et hele verhaal is nog altijd niet verteld·, zegt fractievoorzitter Johan Rip. ?e hadden gehoopt dat de verantwoordelijke ex-bestuurders alsnog zouden meewerken aan het onderzoek van de auditcommissie. Dat is helaas is niet gebeurd en dat maakt het onderzoek onvolledig."

Rip doelt op de oud-bestuurders Michel Bezuijen, Jeroen Nobel en Arthur van Dijk die hebben geweigerd aan het onderzoek mee te doen. De gemeenteraad bespreekt het onderzoeksrapport van de auditcommissie komende donderdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie