'Groene hart beter inrichten'

1 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

BADHOEVEDORP Badhoevedorp maakt zich grote zorgen over het groene hart van het dorp. Dorpsraad en buurtbewoners vinden dat het plan van de gemeente veel beter kan en hebben een alternatief plan gemaakt. "Maar het wil maar niet lukken om er in Hoofddorp de handen voor op elkaar te krijgen", klinkt de verzuchting maandagavond op de door de dorpsraad belegde bijeenkomst.

Nee, het dorp is niet tegen het plan van de gemeente. Maar vindt wel dat het voorzieningengebied van het dorp, het groene hart rond dorpshuis en zwembad, beter kan worden ingericht. Betere bereikbaarheid, veiliger routes en behoud van meer groen. Want van het groen blijft steeds minder over. "Maak nou toch eens zichtbaar wat aan groen verdwenen is." Provincies en gemeenten denken graag in normen, maar daar moeten we vanaf, wordt tijdens de presentatie door GGD Zuid-Kennemerland duidelijk. Van normdenken over naar gezondheidsdenken. Ook al omdat normen nogal eens worden opgerekt, als dat beter uitkomt.

Het alternatief plan voor het voorzieningengebied blijkt niet eens zoveel te verschillen met het plan van de gemeente. Maar het zorgt wel voor een betere scheiding van auto's en fietsers. Een weg tussen de Keizersweg en het parkeerterrein is er een voorbeeld van. "De omgelegde A9 geeft niet overal verbetering, maar wat we wél kunnen verbeteren moeten we aanpakken", weet voorzitter Anne Marie Kamevaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie