Toespraak wethouder Nederstigt in Stade de France

2 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De toespraak van wethouder John Nederstigt komende dinsdag op de internationale klimaattop in Parijs houdt hij in de Stade de France, het voetbalstadion dat vrijdag 13 november één van de plekken was waar terreuraanslagen werden gepleegd. De organisatie van de klimaattop heeft te kennen gegeven dat het stadion optimaal beveiligd zal zijn.

Zelfmoordterroristen met bomgordels om probeerden op de avond van 13 november het voetbalstadion binnen te komen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland. In het stadion zat ook de Franse president Hollande. Het lukte de terroristen uiteindelijk niet om binnen te komen. Zij brachten hun bomgordel uiteindelijk buiten het stadion tot ontploffing.

Ongeveer op diezelfde locatie houdt John Nederstigt op 8 december zijn toespraak. Zijn verhaal gaat met name over de successen die Haarlemmermeer heeft geboekt op het gebied van duurzaamheid. Nederstigt is de enige lokale bestuurder die in Parijs het woord voert. Hij doet dat op uitnodiging van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De toespraak van de Haarlemmermeerse wethouder is in het Nederlandse paviljoen in de Stade de France. Naast Nederstigt voeren ook Coert Zachariasse (grondlegger van duurzaam bedrijvenpark 20/20) en architect Thomas Rau het woord voor een gehoor van veel internationale oren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie