2 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Persbericht Rijkswaterstaat

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Werkzaamheden aan de Kaagbrug (A44)

Op 2 december begint Rijkswaterstaat met 'levensduur verlengend onderhoud' aan de Kaagbrug in de A44. Er worden aan de twee uiteinden van de brug stellages geplaatst die de brug ondersteunen. Als deze zijn geplaatst kan de brug tot ongeveer 2028 mee. Rond 17 december zijn de werkzaamheden klaar.

Hinder

Het verkeer op de A44 heeft geen hinder van de renovatie. De werkzaamheden worden vanaf het fietspad aan de onderkant van de brug uitgevoerd. Verkeer dat gebruik maakt van het fietspad over de brug kan op 2, 3, en 4 december oponthoud van maximaal 20 minuten ondervinden van de werkzaamheden. Om de kans op hinder te beperken, veroorzaken de werkzaamheden tijdens de spitsuren geen oponthoud.

Ook in 2008 voerde Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Kaagbrug: slagbomen, vangrail en de bedieningsinstallatie van de brug zijn toen vervangen.

Een brug renoveren: hoe werkt dat?

In Noord-Holland zijn veel bruggen en viaducten. Een groot aantal daarvan is gebouwd in de jaren '50 en '60 en wordt in de komende decennia gerenoveerd of vervangen.

Om de bruggen net als tunnels en sluizen in goede conditie te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig inspecties en onderhoud uit. Bij inspecties onderzoeken we de staat van de objecten. We controleren de constructie, bepalen wanneer onderhoud nodig is en wanneer het object het einde van de levensduur nadert. Een renovatie of vervanging biedt dan de kans om met de veranderende vraag rekening te houden en ook in de toekomst de veiligheid en bereikbaarheid voor de (vaar)weggebruiker te waarborgen. Zo werkt Rijkswaterstaat aan een veilig en bereikbaar Nederland. Over weg én water.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op www.vanAnaarBeter.nl

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting Rijkswaterstaat West-Nederland Noord:

telefoon: 023 - 530 1475

Nummer persbericht: 76

Datum: 2 december 2015

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie