Meerderheid van gemeenteraad wil raadsenquête

3 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Een meerderheid van de gemeenteraad is voorstander van een raadsenquête naar het debacle met de verplaatsing van het honkbalcomplex naar Park21. Dat blijkt donderdagavond tijdens het debat in de raad over het raadsonderzoek naar de affaire.

Bij een enquête kunnen betrokkenen onder ede worden gehoord. Veel fracties hebben vooral forse kritiek op de oud-wethouders Michel Bezuijen, Jeroen Nobel en Arthur van Dijk die niet aan het onderzoek hebben willen meedoen. Als de gemeenteraad een enquête houdt, kan het drietal worden gedwongen om hun visie te geven. CDA-fractievoorzitter Mariette Sedee stelde donderdagavond dat de ex-wethouders ballen hadden moeten tonen en gewoon aan het raadsonderzoek hadden moeten meedoen.

De meeste partijen zijn voor het houden van een raadsenquête. HAP en Forza! hebben afzonderlijk een motie ingediend. De grootste coalitiepartij, de VVD, is 'gematigd positief' over een enquête, zei fractievoorzitter Henk Kuipers. Hij vindt wel dat er goed moet worden nagedacht welke vragen er moeten worden gesteld. De VVD wil de enquête beperken tot de genoemde drie oud-bestuurders.

De PvdA is als enige fractie uitgesproken tegen een raadsenquête. Volgens raadslid Fien Eveleens heeft het weinig zin om nog langer achterom te kijken. "Sommige fracties hebben de galg al klaar gezet. Barbertje moet hangen. Dat hoeft van ons niet."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie