Vuurwerkverbod in drie gebieden met oud en nieuw

10 december 2015 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER Het college van B en W heeft drie gebieden aangewezen waar dit jaar met oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken.

Dit jaar is het appartementencomplex Arnolduspark aan de Willem Pijperlaan (Hoofddorp) toegevoegd als vuurwerkverbodsgebied.

Voor het Spaarne Gasthuis geldt al sinds 2012 een vuurwerkverbod. Net als vorig jaar is ook in het park tussen de Haya van Somerensingel en de Femina Mullerstraat in Hoofddorp met oud en nieuw geen vuurwerk toegestaan. Dit gebied is dit jaar uitgebreid met het scholeneiland van de basisscholen Octopus, Tabitha en de Wilgen.

AANVRAGEN Zowel particulieren als organisaties en instellingen konden een aanvraag indienen voor een vuurwerkverbod. Het college heeft de aanvragen getoetst aan de hand van een aantal criteria, zoals het aantal vernielingen en meldingen van vuurwerkoverlast in voorgaande jaren. Verzoeken van verzorgingstehuizen, zorginstellingen, kinderboerderijen, dierenpensions en ziekenhuizen worden in principe altijd gehonoreerd.

VUURWERKBESLUIT In 2014 is landelijk het vuurwerkbesluit aangepast en mag vuurwerk alleen nog worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie