'Aanpak snorders Schiphol zorgt voor tweedeling in taxibranche'

11 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De maatregelen die de gemeente van plan is te nemen om de overlast van snorders op Schiphol te bestrijden zorgen opnieuw voor een tweedeling in de taxibranche. Dat zei de Amsterdamse advocaat Khalid Kasem donderdagavond in de gemeenteraad namens een groep taxichauffeurs tijdens een debat over aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV)

De gemeente wil een artikel in de APV opnemen om de overlast van zogenoemde snorders te voorkomen. Passagiers op Schiphol klagen regelmatig over agressieve medewerkers van taxibedrijven die hen in de aankomsthal aanklampen of ze een taxi willen. Daarbij wordt geen middel geschuwd.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, komt er nu een artikel in de APV dat taxichauffeurs verplicht in de buurt van hun taxi te blijven als ze klanten werven. Dat voorkomt de agressieve benadering van passagiers in de aankomsthal.

Volgens advocaat Kasem deugt het beoogde artikel echter niet. Hij vroeg de raad het gewraakte artikel niet in de APV op te nemen. Als dat niet gebeurt is de kans groot dat er opnieuw rechtszaken worden gevoerd en dat is zonde van het gemeenschapsgeld, aldus de advocaat.

Burgemeester Theo Weterings benadrukte dat de APV alleen wordt gewijzigd om de overlast op Schiphol te bestrijden. Tot de nieuwe aanpak is besloten na overleg met Schiphol zelf. Een meerderheid van de raadsfracties leek donderdagavond de visie van de burgemeester te steunen. De gemeenteraad stemt komende donderdag over de wijzigingen in de APV.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie