UNO krijgt 2e helft vrije doortocht

12 december 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Op voorhand stond er vanmiddag een spannende wedstrijd op het programma in de 4e klasse. Het Beverwijkse Jong Hercules stond op een gedeelde tweede plaats met UNO. Beide ploegen staan echter een straatlengte achter op koploper VEW. Al in de derde minuut komt UNO op voorsprong, Eamen Yip straft een blunder van de doelman eenvoudig af. Binnen het kwartier is het alweer gelijk. De spits van de bezoekers laat doelman Rowan van Ingen met een kopbal kansloos. In de 23e minuut, moet UNO spits Jeroen van Duin de wedstrijd al eigenlijk beslissen. Hij gaat karakteristiek goed door op kracht en snelheid, maar faalt in de afwerking voor een leeg doel. In de tweede helft wordt Sven Pijlman vervangen voor Max Bleije. Wat zich na de 2-1 door Jeroen van Duin afspeelt, zie je alleen bij wedstrijden op het allerlaagste niveau.

Tegenstander Jong Hercules laat het na een rode kaart, gegeven door de uitstekende jonge scheidsrechter Otten, volkomen lopen. Na de 3-1 van Stefan Vink hadden de Hoofddorpers met gemak de score in de dubbele cijfers kunnen brengen. De meest simpele kansen worden voor een leeg doel gemist. Pas in de laatste vijf minuten weten Van Duin en Bleije de stand op een niet eens geflatteerde 5-1 te brengen.