13 december 2015 om 00:00 Activiteiten

Met vriendelijke groet,

Cok van Beek

Beheerder De Meerkoet

Krabbescheerstraat 1

2165 XG Lisserbroek

Tel: 0252 - 413457 b.g.g. 06 - 48579370

Nieuwjaarsvegen in Lisserbroek : samen houden we Lisserbroek schoon!

Oud en nieuw staat weer voor de deur. Dit zorgt voor veel gezelligheid, en ook voor veel vuurwerkafval op nieuwjaarsdag. Ook in Lisserbroek hebben we hiermee te maken. Daarom roept SuperSchoon ambassadeur Lily Nieuwenhuizen iedereen op om mee te doen met een nieuwe traditie: Nieuwjaarsvegen. Meedoen is gezellig en eenvoudig, en iedereen wordt beloond met leuke prijsjes.

Hoe werkt het?

Pak samen met uw kinderen op 1 januari een bezem, veger en blik, stap de straat op, en stop het vuurwerkafval samen in vuilniszakken (vergeet daarbij niet onderstaande tips te lezen). Op 1 januari tussen 12.00 en 14.00 uur kunt u uw afvalzakken inleveren bij Sociaal Cultureel Centrum De Meerkoet in Lisserbroek (Krabbescheerstraat 1). Daar wacht u een warm welkom met koffie, thee, limonade, oliebollen én een leuke grabbelton met cadeautjes voor de kids, Als klap op de vuurpijl wordt er op 3 januari nog een mooie hoofdprijs voor het hele gezin, uitgereikt door SuperSchoon ambassadeur Lily Nieuwenhuizen.

Vuurwerk op straat

Van al het vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo'n 90% vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht, ongeveer 22% blijft liggen. Dit vuurwerkafval vervuilt de straten en kan gevaarlijk zijn. Kinderen struinen de straten af op zoek naar niet afgegaan vuurwerk. We kunnen wachten op de gemeentelijk bezemwagen, maar we kunnen er ook met elkaar een mooie traditie van maken door alle rommel op nieuwjaarsdag zelf snel op te ruimen. Behalve dat Nieuwjaarsvegen een gezellige bezigheid is, en je buurt weer lekker schoon en fris is, bewijs je ook de natuur een dienst. Wat nog niet is weggespoeld of weggewaaid, kan bij elkaar worden geveegd en in de vuilniscontainer worden geworpen zodat het niet in het milieu terechtkomt.

Tips voor het veilig opruimen van vuurwerk

Neem je eigen verantwoordelijkheid bij het opruimen van vuurwerk en doe het veilig. Als je kind(eren) graag meehelpen, laat ze dit dan nooit zonder toezicht doen. Maak vuurwerkafval eerst nat, dat ruimt veiliger op. En wellicht overbodig om te melden, maar steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af.

Doet u mee? Vergeet dan niet een foto van het SuperSchone resultaat op www.facebook.com/superschoonhaarlemmermeer te plaatsen. Of op Twitter met de hashtag #SuperSchoon. De leukste foto's worden ook nog eens beloond met een mooie Dopper!

.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie