DIOS pakt 3 dik verdiende punten

13 december 2015 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Na een van beide kanten erbarmelijke 1e helft kwam DIOS goed uit de kleedkamer voor het 2e bedrijf. Ab Abarkhan kreeg in de 52e minuut een grote schietkans vanaf de 16-meter lijn maar had het vizier niet op scherp. Linksbuiten Robin Sparnaay was die 2e helft met zijn rushes veel gevaarlijker dan in de 1e. Het leek wel of de spelers van trainer Lange eindelijk durfden te voetballen.

In de 54e minuut kreeg Abarkhan opnieuw een vrije schietkans, dit keer op aangeven van linksback Marco van der Wolf. Nu stond de keeper van Buitenveldert succes in de weg. Niet veel later werd het dan toch terecht 1 - 0 voor DIOS. Na een handsbal van een van de Amsterdammers mocht van der Wolf aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde de bal schitterend in de linkerbovenhoek. Even daarna viel Nima Asadi Wardough in voor de wat ongelukkig spelende Joey Eijkelhof. DIOS ging op zoek naar de 2e treffer en Buitenveldert stelde daar weinig tegenover. In de 63e minuut kwam Sparnaay weer eens in de 5e versnelling door over links. Hij legde af op Wardough die zijn inzet gestuit zag door de keeper. Het had onderhand wel 3 - 0 mogen staan.

De hardwerkende verdedigende middenvelder Jesper Wichers leek in de 65e minuut te scoren, maar ook zijn schot was onzuiver. Later mocht hij het nog eens proberen, maar scoren zat er voor hem niet in deze middag. Buitenveldert zocht ondertussen uiteraard naar de gelijkmaker, maar voetballend was het nogal pover wat de Amsterdammers vanmiddag lieten zien. Het duurde nog tot de 85e minuut voordat DIOS de wedstrijd definitief besliste. Dat gebeurde via een knap uitgevoerde counter. Wardough rukte over rec hts op, legde af op Abarkhan die op zijn buurt de inmiddels ingevallen Troy Zwanenberg aanspeelde. Deze schoot knap binnen. De blijdschap was uiteraard enorm. Bij deze 2 - 0 stand bleef het. DIOS boekte - op basis van een goede 2e helft - een dik verdiende overwinning op Buitenveldert. Zo kan het de teleurstellende nederlaag tegen Nautilus van vorige week definitief wegslikken.