Leerlingen maken app en poster voor kerstwandeling Getsewoud

14 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Een aantal leerlingen van het Herbert Vissers College hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het ontwerpen van een app en een poster voor de kerstwandeling door Getsewoud. De winnende app is gebouwd door Youri, Julian en Elise, de winnende poster is ontworpen door Sterre en Eva. Zowel de app als de poster zijn nu in gebruik.

Vorige week presenteerden de leerlingen hun resultaat in aanwezigheid van de 'opdrachtgever', namelijk CrossPoint, kerk in Getsewoud. De leerlingen hebben tijdens dit project ervaring opgedaan met webdevelopment en ontwerpprogramma's. Ook hebben zij ervaring opgedaan met het projectmatig werken, samenwerken in teams en het halen van een deadline. Een reële oefening met het oog op hun toekomst. De presentaties maakten duidelijk dat alle leerlingen hard gewerkt hebben, maar ook ontdekten waar hun valkuilen lagen.

De begeleider van dit project, docent Evert-Jan Oppelaar, was enthousiast over de samenwerking tussen de school en CrossPoint. 'Het is een mooie oefening voor mijn leerlingen, ze stappen hiermee de 'echte' wereld in. En zo'n evenement als de kerstwandeling past ook uitstekend bij de identiteit van onze school.'

De winnende app kan gedownload worden via www.crosspointgetewoud.nl. De bezoekers van de kerstwandeling kunnen de app gebruiken om tijdens de wandeling informatie en wetenswaardigheden te bekijken over de verschillende scènes op de route. De kerstwandeling wordt gehouden op zaterdag 19 december. Er kan tussen 18 en 19.30 uur gestart worden bij het scholencomplex aan de Laan van Gildestein. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie