Bowien Jansen snel bij start atletiek indoorseizoen

15 december 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP De Nederlands kampioene 200 meter Bowien Jansen is haar seizoen met 2 wedstrijden in één weekend gestart. Op zaterdag was de atlete in Zoetermeer een klasse apart. De kortste sprintafstand, de 50 meter, ging in een supersnelle 6.64 seconden. Ze brak daarmee naast het clubrecord ook het baanrecord in deze hal.

Ook op de reguliere sprintafstand, de 60 meter, wist Jansen haar eigen clubrecord met maar liefst 24 honderdsten van een seconde scherper te zetten naar een tijd van 7.73 seconden.

Een dag later nam Jansen deel aan de sprint tweekamp in Amsterdam. Hier toonde ze wederom haar goede vorm en verbaast opnieuw door in de eerste run een tijd te zetten van 7.67 seconden. In de volgende run stonden er een aantal goede junioren meisjes aan de start. Opnieuw wist de Hoofddorpse atlete een snelle tijd neer te zetten, 7.65 seconden. Met deze nu al prima tijdens belooft het wat moois te kunnen worden tijdens de Nederlandse kampioenschappen, die in februari volgens jaar op het programma staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie