Nieuwe 'denktank' zoekt kansen voor Schiphol én leefomgeving

15 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER Schiphol en omgeving heeft een nieuwe 'denktank'. Maandagavond is met het maken van luchtfoto's van een speciaal 'aangelicht' fort, het officiële startsein gegeven voor een groep zogeheten en-en denkers.

Belangrijkste doel van de nieuwe denktank is onderzoeken of (en zo ja, welke) mogelijkheden er zijn om Schiphol te laten groeien terwijl er tevens groeimogelijkheden zijn op het gebied van wonen, werken en recreëren. Geen of-of denken meer aldus de initiatiefnemers, maar en-en.

De denktank heeft de naam Living Airport Lab meegekregen en moet gevormd worden door vertegenwoordigers uit alle betrokken partijen, zoals bewoners, bedrijven, Schiphol, grondontwikkelaars, gemeente en ministeries.

Het officiële startsein was maandagavond en daarvoor werden met een drone foto's gemaakt van 'het Fort bij Aalsmeer' ten noorden van Rijsenhout. De bovenrand van het fort was daartoe voorzien van honderden brandende lampjes waardoor van bovenaf het silhouet van het fort goed zichtbaar werd: dat van een vliegtuig.

Voor meer informatie over het Living Airport Lab zie HCnieuws.nl van donderdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie