Basisschool Merlijn wint de Scholenwedstrijd van Schouwburg De Meerse

15 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Schouwburg De Meerse organiseert sinds 2014 de Scholenwedstrijd. In deze wedstrijd voor basisscholen in Haarlemmermeer wint de beste inzending volledige productiefaciliteiten voor een eigen voorstelling in de grote zaal van De Meerse. Dat kan de groep 8 musical zijn, een thema-avond, een voorstelling van eigen makelij of andere denkbare invulling van de avond. Een échte theaterervaring. Openbare basisschool Merlijn uit Nieuw-Vennep is dit jaar met hun creatieve inzending de gelukkige winnaar geworden.

Cultuureducatie onder jongeren is een belangrijk speerpunt van De Meerse: "De cultuur moet dieper de scholen in, de leerlingen uit Haarlemmermeer moeten zich thuis voelen in ons gebouw, alsof ze hier wonen, willen blijven logeren van mijn part." (Joep van Dijk, directeur van De Meerse). Scholen konden meedingen naar de prijs door een originele brief in te sturen met daarin hun plannen voor de grote zaal. Hen werd gevraagd de inzending luister bij te zetten met een foto, collage of filmpje.

De prijs van de Scholenwedstrijd 2015 gaat dit jaar naar groep 8 van OBS Merlijn uit Nieuw-Vennep. Zij stuurden een heel origineel filmpje in: 'Merlijn en de weg naar het theater'. De jury kwam tot een unanieme beslissing. Joep van Dijk vond het "werkelijk prachtig". De klas zal in januari 2016 een musical kiezen en deze aan het einde van het schooljaar opvoeren.

In het voorjaar wordt weer een nieuwe Scholenwedstrijd uitgezet, de basisscholen krijgen hierover vanzelf bericht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie