Hangjongeren niet meer welkom bij het Spectrum

15 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Sportcomplex het Spectrum in Hoofddorp is sinds deze week verboden terrein voor hangjongeren. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Jeugdzaken dinsdag gezegd. De politie heeft een brief gestuurd naar de haar bekende jongeren, waarin het hangverbod is aangegeven.

Het Spectrum was al enige tijd een populaire plek voor jongeren om samen te komen. Volgens burgemeester Theo Weterings zorgde deze groep overlast bij bezoekers van het sportcomplex. Die overlast was dermate ernstig dat de politie besloot om er een verbod in te stellen voor te stellen.

Het aantal meldingen van overlast door jongeren is het afgelopen jaar overigens met 16 procent afgenomen. Jeugdwethouder Steffens zijn daar verheugd over te zijn. Wel zijn er nog enkele 'problematische' jongerengroepen actief in de gemeente. Zo is er tegenwoordig in de wijk Bornholm een groep waar de politie volgens de wethouder 'bovenop' zit.

Ook zijn er nog jongeren die overlast veroorzaken in Floriande. Volgens Steffens gaat het om groepen met een wisselende samenstelling en een harde kern van zo'n acht jongeren. De oudste groep probleemjongeren in de wijk is tussen de 18 en 22 jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie