Lichtjestocht door Toolenburg

16 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Hoeveel potjes met brandende waxinelichtjes er precies neergezet worden, dat is niet bekend. Maar dat het er veel zijn, dat is wel duidelijk. Al die lichtjes samen geven de route aan van de lichtjestocht die vanavond, woensdag 16 december, gelopen kan worden door een deel van de wijk Toolenburg.

Begin- en eindpunt van de tocht is het gebouw van christelijke basisschool Tabitha aan de Femina Mullerstraat die kan rekenen op de medewerking van het koor van protestantse wijkgemeente De Lichtkring.

De lichtjes worden al vroeg in de avond neergezet, zodat om 19 uur gestart kan worden met de wandeling. Onderweg wordt het kerstverhaal in verschillende tableaus uitgebeeld, te beginnen met de heraut die aankondigt dat de mensen zich moeten inschrijven. Onderweg komen de wandelaars Jozef en Maria tegen die op weg zijn naar Bethlehem met een echte ezel, de herbergier, de herders en een engel en een kinderkoor en als laatste de wijzen.

De route eindigt weer op school, waar het koor van de kerk zingt, Jozef en Maria in de stal zijn met het kindje Jezus en echte schapen bij de stal.

De route is aangegeven met lichtjes, maar kinderen mogen ook zelf een lichtje meenemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie