Voltallig bestuur D66 opgestapt

16 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het voltallige afdelingsbestuur van D66 is vorige week opgestapt. Volgens duovoorzitter Marcel Fleminks was dat een logische stap. "Bijna het hele bestuur heeft het werk vrij lang gedaan. Het is toch een vrijwilligersbaantje en er gaat veel tijd in zitten. Het was tijd voor een frisse wind."

Het is de bedoeling dat de leden van D66 volgende maand al een nieuw bestuur kiezen. Volgens Marcel Fleminks zijn er voldoende geschikte kandidaten om samen een bestuur te vormen. "Ikzelf wil graag bij D66 betrokken blijven, maar niet meer als voorzitter."

Fleminks ontkent dat het terugtreden van het bestuur te maken heeft met de onrust die er al enige tijd binnen D66 is. Eerder berichtte deze krant dat er vanuit de partij en de fractie druk werd uitgeoefend op fractievoorzitter Denise Abbas om haar positie als fractieleidster op te geven. Velen binnen D66 beschouwen vicefractievoorzitter Joost Koomen als haar ideale opvolger.

Abbas heeft eerder aangegeven dat er enig moment komt waarop zij zal terugtreden als fractievoorzitter. "Maar wanneer dat moment is, bepaal ik helemaal zelf. Op dit moment is dat zeker nog niet het geval."

De onrust binnen D66 heeft de coalitie niet ongemoeid gelaten. Volgens berichten heeft de VVD D66 inmiddels gevraagd of de Democraten nog wel een betrouwbare coalitiepartner zijn. Denise Abbas ontkent dat. ,,Als er iemand zou zijn benaderd, dan was ik dat wel. Ik weet van niks. De verhoudingen in de coalitie zijn prima."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie